"Söylentileri bile bölge ekonomisine zarar vermiştir’
Habur Sınır Kapısı’nın kapatılmasına yönelik söylentileri için bir değerlendirme yapan Osman Nasıroğlu, “Bölge ekonomisi açısından son derece önemli olan Habur Sınır Kapısı’nın kapatılma söylentileri bile bölge ekonomimize zarar vermektedir“ dedi.
Son birkaç aydır gerek hükümet yetkililerinin açıklamaları, gerekse basın da yer alan Habur Sınır Kapısı’nın kapatılması ile ilgili söylentileri değerlendiren Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı, İş Adamı Osman Nasıroğlu; “Tamamen Kuzey Irak pazarına endeksli üretim yapan Batman sanayisi, Habur’un kapanacağı söylentisi çıktığından beri zor durumdadır. Her ne kadar habur kapatılmamış olsa da 2 aydır devam eden söylentiler Irak’tan gelen siparişleri durdurmuştur. Nakliye sektörü de yara almış durumdadır. Türkiye'nin Tır ambarı olan güneydoğuda tırlar kontak kapatmışlardır. Haburun kapanacağı endişesi, sanayicimize nakliye aracı bulma sorunu yaşatmaktadır. Tırcılar gümrükte takılı kalmaktan veya gidipte dönememekten endişe ettikleri için ya gitmemekte veya çok yüksek nakliye ücretleri talep etmektedir. Bu sebeple özellikle ihracat için üretilmiş gıda ürünleri depolarda bozulma riskiyle karşı karşıyadır.” şeklinde konuştu.
Alternatif Pazarlar DesteklenmeliIrak pazarına endeksli üretim yapan Batman sanayisinin alternatif pazarlar bulması devletçe desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Nasıroğlu; “Mevcut durumda güneydoğudaki ihracatçının aldığı destekle ile büyük batı şehirlerindeki destek arasında bir ayrım bulunmamaktadır, buna bağlı olarak bölge sanayicinin tek bir pazara bağlı risk altında üretim yapması sorunu giderilmeli ve alternatif pazarlara açılımalları pozitif ayrımcılıkla desteklenmelidir” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01VALİ CANALP, VATANDAŞLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ
- 02FEN İŞLERİ EKİPLERİNDEN YOĞUN SAHA ÇALIŞMASI
- 0312 PERSONELLE MEZARLIKLAR TEMİZLENDİ
- 04Tiryaki, "Batman işsizlikte ilk sıralarda”
- 05ARAÇ KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ
- 06“BU BİR TASARRUF DEĞİL, EMEK SÖMÜRÜSÜDÜR”
- 07BERLİN’DE BARIŞ VE GERİ DÖNÜŞ ZİRVESİ
- 08BELEDİYEDEN EVLENECEK ÇİFTLERE ÇEYİZ DESTEĞİ
- 092 BİN 250 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
- 10HASANKEYF’TE İŞYERLERİNİN TAPULARI SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ
- 11GENÇ MÜSİAD’TAN GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ
- 12Batman'ın Yüzyıllık Sırrı: Ziyaret Taşları Mancınık Mermisi miydi?
- 13Oğuz ve keklik ailelerinin mutlu günü
- 14BATMAN’DA LEZZET ŞÖLENİ BAŞLADI
- 15SASON ÇİLEĞİNDE SON HASAT BAŞLADI




Henüz Yorum yok