Kürt Dil Platformu’nun temsilciliği açıldı
Kürt Dil Platformu’nun temsilciliği açıldı
Kürt Dil Platformu (PZK-Platforma Zimanê Kurdî) Batman’da gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile temsilcilik açtıklarını duyurdu.
“PARLAMENTO PRATİK ADIM ATMALI”
Kürt Dil Platformu’nun Genel İş Batman Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer ve görevden alınarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Demir’in yanı sıra HDP, PAK, PDK-Bakur, İHD, Ahmedê Xanî Derneği, Nubihar, Arî Derneği ve daha birçok dernek temsilcilerinin katılımıyla çok sayıda dernek ve kurum temsilcisi katıldı.
Batman’da temsilcilik açtıklarını belirten Kürt Dil Platformu Sözcüsü Şerefxan Cizîrî, platformun oluş sürecine değinerek, ilk defa 9 partinin bir araya gelerek bir oluşum içine girdiğini söyledi. 3 yıl önce Diyarbakır’da kurulan platformun çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Cizirî, Mardin’in ardından Batman’da temsilcilik açtıklarını söyledi. Temsilcilik açmaya devam edeceklerini kaydeden Cizîrî, Adıyaman, Şırnak, Van ve Urfa’da da temsilcilik açacaklarını söyledi. Şartların oluşması halinde metropollerde de temsilcilik açacaklarının altını çizen Cizîrî, “Kürt dilinin resmi dil olması yününde çalışmalarımız devam ediyor. Resmi ve eğitim dili olması gerektiğini belirtiyoruz.
Parlamentonun bunu gündeme alıp bu yönlü çalışma yürütmesi gerekiyor.
Parlamentonun Kürtçe konusunda vaat yerine pratik adımlar atması gerekiyor” diye konuştu. Amaçlarının siyasi parti ve kurumlarının katılımı ile Kürt dilini yaşamın her alanına taşımak olduğunu belirten Cizirî, bunun hayata geçmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Yılmaz, “CMK Avukatlarının ücretleri güncel koşullara uygun değil”
- 02Başkan Kaplan, Esnafa E-Arşiv Fatura Zorunluluğu 2027’ye Ertelendi
- 03KARLA MÜCADELEDE 105 TON TUZ VE KUM KULLANILDI
- 04EKMEN, “GELİR DAĞILIMINDAKİ UÇURUM DERİNLEŞİYOR”
- 05Çevre Gönüllülerinden yaban hayvanları için duyarlılık çağrısı
- 06ODUNCU: BU BİR DOĞA OLAYI DEĞİL, YÖNETİM KRİZİ
- 07BELEDİYE OTOBÜSLERİNE ZAM
- 08EKİPLER YENİ YILA SAHADA GİRDİ
- 09BESO’DAN ALİKANLILAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 10DİNÇ, VEFATININ 8. YILINDA DUALARLA ANILDI
- 11E-ARŞİV FATURA ZORUNLULUĞU 2027’YE ERTELENDİ
- 12MHP BATMAN İL BAŞKANI ÇETİN’DEN YENİ YIL MESAJI
- 13BATMAN VALİLİĞİ AÇIKLADI : EĞİTİME BİR GÜN DAHA TATİL
- 14Batman´da bir kafe´de çıkan yangında kafe kullanılamaz hale geldi
- 15KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI MASAYA YATIRILDI




Henüz Yorum yok