“Emeğimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz”
Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi, Türk-İş Konfederasyonu’nun eylem kararına destek vererek, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü giriş kapısı önünde kitlesel bir basın açıklaması yaptı.
“Emeğimize, onurumuza ve geleceğimize sahip çıkıyoruz” mesajıyla bir araya gelen sendika üyeleri, açıklamanın ardından işbaşı yaptı. Petrol-İş Batman Şube Başkanı Lokman Akkuş, kalabalık bir grup emekçinin katıldığı açıklamada, kamu işçilerine reva görülen ücret teklifinin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Akkuş, hükümetin üç ay boyunca masaya teklif getirmediğini hatırlatarak, “Geçim şartları ağırlaştı dedik, görmezden geldiniz. Sabırla çözüm bekledik, sonunda ise zar zor bir teklif sundunuz. Bu teklif, emeğimizi yok saymaktır!” dedi.
“ZORDAYIZ, GEÇİNEMİYORUZ!”

Ücretlerin temel ihtiyaçları bile karşılamaya yetmediğine dikkat çeken Akkuş, “Maaşlarımızla bir haftayı bile çıkaramıyoruz. Kiralar uçtu, faturalar kabardı, çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanı kulaklarını tıkamış, halktan ve emekçiden kopmuştur. Bu sadece kamu işçisinin meselesi değil, bu ülkenin adalet ve sosyal barış meselesidir. Beklemeye tahammülümüz kalmadı. Biz alın terimizle bu ülkeye değer katıyoruz. Hükümet de sosyal devletin gereğini yapmalı, süreci uzatmadan adil bir çözüm getirmelidir. Artık yeter! Sadaka değil, hakkımızı istiyoruz. Onurlu bir yaşam, adil bir ücret, güvenceli bir gelecek istiyoruz. Bugün burada iş yerlerimizin önündeyiz, yarın alanlardayız!” diye konuştu. Basın açıklamasının ardından katılımcılar 10 dakikalık oturma eylemi yaptı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 02“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 03Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 04Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 05Aranan 23 şahıs yakalandı
- 06UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 07Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 08Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 09Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 10GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 11Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 12BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 13BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 14ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 15TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ




Henüz Yorum yok