
ÜNİGAP Kuruluş Protokolü İmza Töreni yapıldı
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) kapsamında Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki üniversiteler ve kalkınma ajanslarının güçlerini birleştirmek amacıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesi Üniversiteleri Birliği (ÜNİGAP) Kuruluş Protokolü imza törenine katıldı.
Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen protokol imza törenine; Adıyaman, Batman, Dicle, Gaziantep, Harran, Kilis, SANKO, Siirt, Şırnak Üniversitesi Rektörleri, Rektör Yardımcıları, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri, Adıyaman Üniversitesi akademik ve idari çalışanları ile misafirler katıldı.
İlk dönem başkanlığını Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’nün yapacağı Güneydoğu Anadolu Bölgesi Üniversiteleri Birliği (ÜNİGAP), GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Bölge Üniversiteleri ve kalkınma ajanslarının beşeri, bilimsel, ekonomik kaynaklarının birleştirilmesi ve ortaklaşa kullanılması sonucu oluşan gücün bölgenin kalkınması ve sorunlarının çözümüne odaklanmasını amaçlandığı bildirildi.
Birliğin ayrıca Birlik Üyesi Üniversitelerde bölgeye yönelik yapılan tüm akademik çalışmaları da desteklemeyi hedeflediği belirtildi.
Burada düzenlenen programda bir konuşma yapan Rektör Aydın Durmuş, ÜNİGAP’ın GAP Bölge Kalkınma İdaresi, bölge üniversiteleri ve kalkınma ajanslarının beşeri, bilimsel, ekonomik kaynaklarının birleştirilmesi ve ortaklaşa kullanılması sonucu oluşan gücün bölgenin kalkınması ve sorunlarının çözümüne odaklandığını belirterek, protokolün bölgeye, hayırlı olması temennisinde bulundu.
Konuşmaların ardından ÜNİGAP Kuruluş Protokolü imzalanarak aile fotoğrafı çektirildi. İmza töreninin ardından Birlik üyeleri Dönem Başkanı Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü başkanlığında sonraki çalışmalar için hazırlık toplantısı yapıldı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01NASIROĞLU “KAOS VE RANT ANLAYIŞINA PRİM YOK”
- 02GÜÇ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 03Belediye, park ve bahçelerde bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor
- 04Afrodit İç Giyim’de Okul Hareketliliği Başladı
- 05UYUŞTURUCU SUÇUNDAN ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
- 06BAT-RAY TANITILDI
- 07ARAÇ DEVRİLDİ: 2 YARALI
- 08BATMAN VAKFI KURULUŞ ÇALIŞMALARINI HIZLA SÜRDÜRÜYOR
- 09HÜDA PAR Heyeti Kürdistan Bölgesinde temaslarda bulundu
- 10TAŞ “BU SEKTÖRDE YILDIZLAR KAZANIYOR, EMEKÇİLER SÜRÜNÜYOR”
- 11BELEDİYEDEN TEKSTİL ATIKLARINA YÖNELİK DENETİM
- 12Doğru teşhis Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde konuldu
- 13BATMAN’DA TÜTÜNLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI
- 14HASANKEYF KALESİ GECE DE ZİYARETE AÇILDI
- 15HEDEF 3’TE 3!
Henüz Yorum yok