Temmuz Ayında Elektrik Tüketiminde Rekor Artış
Aşırı sıcakların etkili olduğu Temmuz ayında, Dicle Elektrik’in dağıtım bölgesinde elektrik tüketimi rekor seviyelere ulaştı.
Haziran ayına göre tüketim oranı yaklaşık %57 artış gösterirken, günlük kullanımda en yüksek değer Şanlıurfa’da kaydedildi.
KAÇAK KULLANIMI ALTYAPIYI ZORLUYOR
Dicle Elektrik’ten yapılan açıklamaya göre; Haziran ayında 1 milyon 767 bin MWh olan toplam tüketim, Temmuz ayında 2 milyon 780 bin MWh’ye yükseldi. 31 Temmuz 2025 günü, yalnızca Şanlıurfa’da 45.088 MWh tüketim gerçekleşti. Şanlıurfa’yı sırasıyla Diyarbakır (23.444 MWh) ve Mardin (19.609 MWh) izledi. Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Naci Obut, sıcaklıkla birlikte artan tüketimin, özellikle tarımsal sulamada kullanılan **kaçak elektrik** yüküyle birleşerek altyapıda ciddi sorunlara yol açtığını söyledi. Obut, “Şebekedeki yoğunluk, kaçak elektrikle birleşince altyapı zaman zaman sınırlarına dayanıyor. Bu da dalgalanmalara ve kesintilere neden oluyor” dedi. Siverek ilçesinde yaşanan bir olayı örnek veren Obut, kaçak kullanım ve aşırı yüklenme nedeniyle bazı trafoların yandığını, ekiplerin ise **45 dakika içinde müdahale ederek enerji sağladığını** belirtti. Kırsal alanlara enerji verilmesi için ekiplerin uzun süre sahada kaldığını da sözlerine ekledi.
İLETİM SİSTEMLERİ DE ETKİLENİYOR
Tarımsal sulama sistemlerinde kompanzasyon eksikliği nedeniyle oluşan aşırı yükün, sadece dağıtım şebekesini değil, zaman zaman ulusal iletim sistemlerini de etkilediğini vurgulayan Obut, “Bu da arızalara yol açabiliyor. Vatandaşlarımızdan elektriği tasarruflu kullanmalarını bekliyoruz. Bu sistemin sağlıklı işlemesi için büyük önem taşıyor” diye konuştu. Dicle Elektrik, kayıpsız ve kesintisiz enerji dağıtımı hedefiyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde aşırı sıcaklara karşı enerji arzını sürdürülebilir kılmak için çalışmalarına devam ediyor.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 018. BATMAN KİTAP FUARI BAŞLADI
- 02TAZİYE SAATLERİNDE YENİ DÜZENLEME
- 03BATMAN’A 3 BİN 810 YENİ SOSYAL KONUT GELİYOR
- 04DSİ KANALI’NDA KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 05“En iyi film” ödülünü alan “Ben iyi biri olmadan önce” Batman’da gösterimde
- 06ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI
- 07TEKSTİL FUARINA REKOR İLGİ!
- 08Kırşan, TOBB Madencilik Meclisi Başkanlığı’na yeniden seçildi
- 09SES, “İŞLETİLEN ÜCRETLERİMİZDEN KÂR PAYIMIZI İSTİYORUZ”
- 10MÜSİAD HEYETİ ÇİN'DE KANTON FUARINA KATILDI
- 11“PETROLÜN BAŞKENTİ BATMAN, YATIRIMIN DA MERKEZİ OLACAK”
- 12BAŞKAN ÇİFTÇİ “ESNAFIN GÜCÜ BATMAN’IN GÜCÜDÜR”
- 13MAHALLE BAŞKANLARI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
- 14İL BAŞKANI ÇETİN “GAYRET GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
- 15500 YATAKLI HASTANE İNŞAATI İNCELENDİ




Henüz Yorum yok