SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SALDIRI
İluh Devlet Hastanesi’nde hafta sonunda sağlık çalışanına yönelik saldırı sonucu açıklamada bulunan Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, yaşanan olaydan utanç duyduklarını söyledi.
Başkan Dursun yaptığı açıklamada; “İlimizde, İluh Devlet Hastanesi’nde 04.03.2023 günü öğlen saatlerinde sağlık çalışanlarımıza yönelik menfur bir saldırı düzenlenmiştir. Elindeki kesici alet ile hastanenin Acil Servisine giriş yapan şahıs, Acil çalışanlarımıza elindeki kesici aletle hedef fark etmeksizin saldırmış ve olayda bir bebek hasta ile deneme bonusu güvenlik personeliniz yaralanmıştır. Öncelikle Batman sağlık camiası olarak yaşanan olayın bizleri derinden yaraladığını ve bu olaydan utanç duyduğumuzu ifade etmek isteriz. Tüm olağanüstü şartlarda büyük bir özveri ile hizmet veren sağlık çalışanlarımızın mükafatı şiddet olmamalıdır. Sağlık-Sen Batman Şubesi olarak bu saldırıyı düzenleyenlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını ve çalışma alanlarımızın en kısa sürede huzur ve sakinlik alanlarına dönüşmesi için ne yapılması gerekiyorsa sağlık paydaşları olarak herkesi görev bilinciyle ortak çalışma ve mücadeleye davet ediyoruz. Maalesef ki bu saldırılar ne ilk ne de sondur. Sağlık hizmeti sunumunda sağlık personelimizin karşılaştığı sorunların başında gelen güvenlik ve şiddet olayları konusunda çıkarılan yasaların uygulanması noktasında idari ve hukuki yetkilileri göreve davet ediyoruz. Sağlıksen ailesi, her zaman, her yerde ve her şart altında gece gündüz sahada, sağlıkçılarımızın yanında olmaya ve onlar için sesini yükseltmeye devam edecektir.
Ayrıca yeryüzünde herhangi bir canlıya yönelmiş şiddetin her türlüsüne sendikal ilkemiz olarak karşı durduğumuzun bilinmesini ifade etmek isteriz. Üye ve çalışanlarımızla birlikte can güvenliğimiz noktasında haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Artık bitsin bu çile, bitsin bu şiddet. Canilere, psikolojik ve toplumsal düzeyde sorunu olanlara da tedavi yolunu yani şiddetle sağlığı öneriyoruz, onları da bizi de kurtaracak şeyin sağlık olduğuna inanıyoruz. Şiddeti, sadece sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına değil halk sağlığına ve topluma yönelmiş bir tehdit olarak görmekteyiz. Bir kez daha bu şiddet olayının faillerini esefle kınıyor, tüm kamu ve sivil iradeleri kronikleşen sağlıkta şiddet olaylarını durdurmak adına birlikte hareket etmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman AMATEM İnşaatında İnceleme Yapıldı
- 02NASIROĞLU “20 YILI PLANLAYARAK HAREKET ETMEMİZ GEREKİYOR”
- 03PEDALLAR BU KEZ SAĞLIK İÇİN DÖNDÜ
- 04EKMEN'DEN FAİLİ MEÇHUL SORU ÖNERGESİ
- 05PETROL CİTY, GÜNEŞ ENERJİSİNDEN FAYDALANACAK
- 06BAŞKAN ÇETİN, ULUSLARARASI BAŞARIYA İMZA ATAN GENÇLERİ AĞIRLADI
- 07KALDIRIMI İŞGAL EDENE AĞIR CEZA
- 08'NİYET ETTİM ÖRTÜNMEYE' ETKİNLİĞİ
- 09HAŞERELERE TEKNOLOJİ DESTEKLİ MÜCADELE!
- 10İluh Caddesi’nde Metruk Binalar Yıkılıyor
- 11Batman Anadolu Lisesi Türkiye Şampiyonu Oldu
- 12Batman’da istismar iddiaları sonrası yürüyüş çağrısı
- 13İŞ DÜNYASI VE SİYASET AYNI HEDEFTE BULUŞTU
- 14ÇETİN : "SENDİKALAR VE SİVİL TOPLUM EN GÜÇLÜ TAŞIYICI KOLONLARDIR"
- 15Güzellik sektörüne yeni soluk




Henüz Yorum yok