ODUNCU, YANGIN TEDBİRLERİNİ GÜNDEME GETİRDİ
DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi, yaz aylarına girilmesiyle birlikte Türkiye genelinde artan sıcaklıklar ve kuraklık koşullarının tetikleyeceği orman ve tarım alanı yangınlarına ilişkin alınan tedbirleri sordu.
DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi, özellikle Kürt kentlerindeki yangınlara ilişkin ihmalleri ve müdahale yetersizliklerini anımsatarak, Tarım ve Orman Bakanı’ndan 10 kritik soruya yanıt istedi.
DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi, yaz aylarının girilmesiyle birlikte Türkiye genelinde artan sıcaklıklar ve kuraklık koşullarının tetikleyeceği orman ve tarım alanı yangınlarına ilişkin alınan tedbirleri ve yangınlara müdahale konusundaki bölgesel eşitsizliği Meclis gündemine taşıdı. Milletvekili Oduncu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması istemiyle Meclis’e yazılı soru önergesi sundu. Önergede, özellikle Kürt kentlerinde yoğun yaşadığı bölgelerde yangınlara müdahale konusunda geçmiş dönemde gündeme gelen ihmaller de hatırlatıldı.
“MÜDAHALE YETERSİZLİĞİ BÖLGESEL EŞİTSİZLİK ALGISINI GÜÇLENDİRDİ”
Milletvekili Oduncu, Türkiye’de yaz aylarında sıklaşan yangınların sadece çevresel yıkıma yol açmakla kalmadığını, aynı zamanda toplumsal mağduriyetleri de derinleştirdiğini belirtti. Yangınlara müdahalede yaşanan yetersizlikler ve sonrasında yaşanan destek eksikliklerinin özellikle bazı bölgelerde bölgesel eşitsizlik algısını güçlendirdiğini ifade etti.
Kamuoyunun sıklıkla dile getirdiği şikâyetlere dikkat çeken Milletvekili Oduncu, Kürt kentlerinde yangınlara geç müdahale edildiği, havadan müdahale araçlarının gönderilmediği, yeterli araç ve personelin bulunmadığı, ayrıca afet sonrası desteklerin ya geciktiği ya da yeterli düzeyde sağlanmadığı yönündeki iddiaların ciddiyetle incelenmesi gerektiğini vurguladı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01DİREK VE ERTEKİN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 02OKUYUCU SAYISI ZİRVEYE ULAŞTI
- 03OKUL ÇEVRELERİNDE 127 İŞLETMEYE GIDA DENETİMİ
- 04EŞ ZAMANLI AĞAÇLANDIRMA YAPILDI
- 05İHD: KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARTARAK SÜRÜYOR
- 06İL ÖZEL İDARESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 1,6 MİLYAR TL
- 07NASIROĞLU “BATMAN’A OTANTİK TURİZM VE YENİ KONUTLAR GELİYOR”
- 08FEN İŞLERİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
- 09TÜBİTAK VE BOĞAZİÇİ DESTEKLİ MERKEZDE ATÖLYELER VE GİRİŞİMCİ AKADEMİSİ KURULUYOR
- 10UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 11Batman’da “Hayat Boyu Öğrenmeyi İzleme ve Geliştirme Çalıştayı” Düzenlendi
- 12NASIROĞLU “BATMAN’DA YAPTIK, YAPIYORUZ, YİNE YAPACAĞIZ”
- 13AK Parti Batman Kadın Kolları’ndan 25 Kasım Mesajı
- 14 “TEKSTİL SEKTÖRÜNE DESTEK ŞART”
- 15ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI




Henüz Yorum yok