BATMAN BELEDİYESİNDEN EV EKONOMİSİNE DESTEK
Batman Belediyesi Hevi (Umut) Kadın Atölyesi’nde İşkur ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa yürütülen projede, kadın kursiyerler Batman’da ilk ve tek olan tamamı el yapımı kitre bebek üretimi gerçekleştiriyor.
Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Hevi Kadın Atölyesinde, kitre bebek, kokulu taşlar, ahşap boyama, kapı süsleri, keçe çalışmaları gibi farklı üretim alanlarında gördükleri kurslarla meslek edinen kadın kursiyerler, kurslarda öğrendiklerini üretime dönüştürmeye başladı.
Kursta yapılan kitre bebeklerin hazır madde kullanılmadan tamamıyla el ürünü olduğunu belirten Kurs öğreticileri; “Kitre bebekler; tel, pamuk, evlerdeki eski kumaşlar kullanılarak yapılıyor. Kursumuzda 18-45 yaş arası 15 kursiyerimiz bulunmakta. Kursiyerlerimizin hepsi çok istekli. Çok güzel sıcak bir ortam oluşmuş durumda” dedi.
Hevi Kadın Atölyesinde açılan kurslarda yer almaktan mutluluk duyduklarını belirten kursiyerler ise: “Bize bu güzel imkânı sağladığı için belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Kursumuzdan çok memnunuz. Hevi Umut Kadın Atölyesinde açılan kurslara düzenli olarak katılım sağlıyoruz. Bu sayede ev ekonomisine katkıda da bulunarak kendimizi mutlu hissediyoruz” dedi.
Kurs boyutundan üretim boyutuna geçmeye başladıklarını belirten Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilileri, Hevi Kadın Atölyesinde, tamamı kursa katılan kadınları el emeğiyle üretilen kitre bebeklerin, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy’u ziyarete gelen konuklara hediye edileceğini açıkladı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Zabıta Ekiplerinden Kaldırım ve Yol İşgallerine Müdahale
- 02Batman’da Sıcaklıklar Artıyor, Vatandaşlar Gölgelik Alanlara Yöneldi
- 03Batman Çayı’nda Acı Olay: Genç Hayatını Kaybetti
- 04TATİLCİLERE SAHTE REZERVASYON UYARISI
- 05BATMAN, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR
- 06Sinan Salim’e Genç ASKON’da Üst Düzey Sorumluluk
- 07Objektif Gazetesi`nden Fatih Sultan Mehmet Yurdu`na Ziyaret
- 08Kardelen Mahallesi’nde Gençler Mahalle Buluşması
- 09Esnafın Sorunları Masaya Yatırıldı
- 10Batmanlı Oyuncu Ahmet Özdaş, "Sumud" Dizisinde Süleyman Karakteriyle Beğeni Topladı
- 11İHSAN TAŞ’TAN ÇEVRE DOSTU “YEŞİL SET” PROJESİ
- 12Batman AMATEM İnşaatında İnceleme Yapıldı
- 13NASIROĞLU “20 YILI PLANLAYARAK HAREKET ETMEMİZ GEREKİYOR”
- 14PEDALLAR BU KEZ SAĞLIK İÇİN DÖNDÜ
- 15EKMEN'DEN FAİLİ MEÇHUL SORU ÖNERGESİ




Henüz Yorum yok