ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ULAŞIMLA İLGİLİ TALEPLERİNİ İLETTİ
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ULAŞIMLA İLGİLİ TALEPLERİNİ İLETTİ
Batman Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Eraslan, Batman Üniversitesi’nde okuyan bir grup öğrenciyi kabul etti.
Öğrenciler, üniversite otobüslerinin sabah 07.00 ile 08.00 saatleri arasında kapasite artırılması konusunda görüşlerini dile getirirken, Belediye İşletme ve İştirakler Müdürü Mahmut Sevik, öğrencilere ulaşımla alakalı yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
Büyükşehir olma yolunda her geçen gün büyüyen ve gelişen Batman’ın, nüfus artışıyla birlikte toplu taşıma araçlarını artırdıklarını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Ali Eraslan, 18 metre uzunluğunda 170 kişi kapasiteli 5 yeni otobüsün alımının gerçekleştirildiğini belirterek: “Önümüzdeki günlerde 5 yeni otobüsümüzü Batmanlı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.
Batman Belediyesi olarak otobüs ücretlerinde Türkiye’nin en ucuz tek belediye olduğunu kaydeden Başkan Yardımcısı Eraslan, otobüslere talebin oldukça fazla olduğunu yineledi. Başkan Yardımcısı Eraslan: “Öğrencilerimiz bizim için çok kıymetlidir. Üniversite öğrencilerinin, Türkiye’de bir ilk olan ‘Askıda Yemek’ projesi ile yemek ücretlerini Batman Belediyesi olarak biz karşılıyoruz. Sivil vatandaşlarımız otobüslerimize bindiğinde 4.40 TL ücret öderken, öğrencilerimiz ise 3.00 TL ücret ödüyor. Yapılan zamlara rağmen Batman Belediyesi olarak fiyatlarımızı artırmama kararı aldık” şeklinde konuştu.
Taksi, minibüs, otobüs, servis taşımacılığında hizmet kalitesinin artırılması konusunda denetimlerin sıklaştırıldığını, 8 Şehir İçi Toplu Taşıma Kooperatifi ile 334 aracı bulunurken 74 minibüsün hizmete dâhil edilmesi gerektiği yönünde çalışmaların devam ettiğini kaydeden Başkan Yardımcısı Eraslan, otobüslerde yoğunluğun azaltılması yönünde çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DOA İLE HEM ÇEVRE HEM VATANDAŞ KAZANIYOR
- 02KAYMAKAM ARSLANŞAHİN’DEN ÇARŞI ESNAFINA ZİYARET
- 03AĞAÇ VE FİDANLARA CAN SUYU
- 04HAŞEREYLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR
- 05KELOĞLAN PARKI’NDA YAZ AKŞAMINA MÜZİK VE EĞLENCE DAMGA VURDU
- 06BEŞİRİ’DE TOKİ KONUTLARINDA SONA YAKLAŞILDI
- 07YÖNETİCİ YETİŞTİRME PROGRAMI SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08BAKAN BAK “BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
- 09YAZ SPOR OKULLARINDA YÜZME HEYECANI
- 10DEM PARTİ'DEN ŞİDDETE KARŞI YÜRÜYÜŞ”
- 11AK PARTİ’DEN COŞKULU DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI
- 12HÜDA PAR’DAN KARMA EĞİTİME İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ
- 13BAĞIMSIZ BATMAN GAZETESİ 2. YILINI KUTLADI
- 14FİRARİ HÜKÜMLÜ YOLCU MİNİBÜSÜNDE YAKALANDI
- 15ŞEYH HEVİNDA ZİYARETGÂHI RESTORE EDİLİYOR




Henüz Yorum yok