PWK, ''İNSAN HAKLARI İHLALLERİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ''
10 Aralık insan hakları günü dolayısıyla mesaj yayınlayan PWK (Kürdistan Yurtseverler Partisi) Batman İl Teşkilatı, Günümüzde İnsan Hakları Bildirgesini rafa kaldıran ağır İnsan hakları ihlalleri ile karşı karşıya olduğunu ifade etti.
30 Maddelik İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin 1948'de Birleşmiş Milletler(BM) Genel Kurulu'nda kabul edildiği gün olan 10 Aralık günü, Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlandığını ifade eden PWK, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ni çiğneyen, gereklerini yerine getirmeyen, bu Bildirge'nin takipçisi olmayan ilk kurum, ne yazık ki Birleşmiş Milletlerin kendisidir dedi. PWK Batman İl Teşkilatı yayınladığı mesajında, ''Dünya İnsan Hakları Günü'nün kabul edilişinin 76.Yıldönümünde BM'ye ve ilgili tüm devletlere, sivil toplum kuruluşlarına , insan hakları savunucularına sesleniyoruz. 50 Milyonu aşkın Kürt milletinin insani haykırışına kulak verin. Kürt milletinin en temel insani haklarının, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinde dile getirilen hak ve özgürlüklerinin sağlanması için sizleri acilen adım atmaya çağırıyoruz.
Günümüzde Ortadoğu'da adeta İnsan Hakları Bildirgesini rafa kaldıran ağır İnsan hakları ihlalleri ile karşı karşıyayız .Bu anlamda Türkiye, İran,Irak ve Suriye Devletleri'ni İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin gereklerini yerine getirmeye çağırıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01DİREK VE ERTEKİN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 02OKUYUCU SAYISI ZİRVEYE ULAŞTI
- 03OKUL ÇEVRELERİNDE 127 İŞLETMEYE GIDA DENETİMİ
- 04EŞ ZAMANLI AĞAÇLANDIRMA YAPILDI
- 05İHD: KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARTARAK SÜRÜYOR
- 06İL ÖZEL İDARESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 1,6 MİLYAR TL
- 07NASIROĞLU “BATMAN’A OTANTİK TURİZM VE YENİ KONUTLAR GELİYOR”
- 08FEN İŞLERİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
- 09TÜBİTAK VE BOĞAZİÇİ DESTEKLİ MERKEZDE ATÖLYELER VE GİRİŞİMCİ AKADEMİSİ KURULUYOR
- 10UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 11Batman’da “Hayat Boyu Öğrenmeyi İzleme ve Geliştirme Çalıştayı” Düzenlendi
- 12NASIROĞLU “BATMAN’DA YAPTIK, YAPIYORUZ, YİNE YAPACAĞIZ”
- 13AK Parti Batman Kadın Kolları’ndan 25 Kasım Mesajı
- 14 “TEKSTİL SEKTÖRÜNE DESTEK ŞART”
- 15ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI




Henüz Yorum yok