110 TON KIRMIZI MERCİMEK TOHUMU DAĞITILDI
Batman’da çiftçilere yüzde 75 hibeli 110 ton kırmızı mercimek tohumu dağıtıldı
Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 250 çiftçiye yüzde 75 hibeli 110 ton kırmızı mercimek tohumu dağıtıldı.
Batman’da Bitkisel Ürünleri geliştirilmesi kapsamında kırmızı mercimek üretiminin yaygınlaştırılması ve verimin arttırılması amacıyla Batman Tarım Kredi Kooperatifleri bahçesinde 250 çiftçiye yüzde 75 hibeli 110 ton kırmızı mercimek tohumu dağıtıldı.
Dağıtım töreninde açıklamada bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, 250 çiftçiye dağıtılan 110 ton mercimek tohumuyla daha önce hiç işlenmemiş arazilere ve bayan çiftçilere öncelik verildiğini söyledi.
“Kuraklığa dayanıklı ürünler geliştirilecek”
Özellikle kuraklığa dayanıklı ürünlere ağırlık verildiğini ifade eden Gün, “Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüz iki senedir Batman’da özellikle kırmızı mercimek yetiştiriciliği ve geliştirilmesi projesi kapsamında kırmızı mercimek tohumu dağıtımı yapılmaktadır. Bu projemiz özelliklede kuraklığa dayanıklı ürünlerin geliştirilmesi hem tarımla buluşmayan arazilerin değerlendirilmesi ve bunun yanında yıllarca miras konusu olan arazileri değerlendirmektir. Bunun yanında çiftçi kayıt sistemine kayıt yaptıramayan üreticilerimizin de faydalanacağı bir projedir.” ifadelerini kullandı.
“250 çiftçiye 110 ton mercimek tohumu dağıttık”
Gün, “Bu projede 110 ton kırmızı mercimek tohumu Batmanımıza kazandırdık. Özellikle 250 çiftçimize kırmızı mercimek tohumları Beşiri, Kozluk, Hasankeyf ve merkez köylere ve özellikle kadın çiftçilerimize de öncelik verilerek dağılımı gerçekleştirildi.” dedi.
“Çiftçilere destek çıkılması güzel bir şey”
Çiftçilere destekler verilmesinin çok iyi olduğunu ifade eden çiftçi Yahya Onatlı, “Tarım Müdürlüğüne başvurumuzu yaptık bize mesaj geldi bize gelen mesaj üzerine dilekçemizi verdik. Eşimiz adına başvurduğumuz için bize öncelik verdiler. Adımız çıktı ve bize 400 kilo mercimek tohumu verdiler. Aldığımız tohumu 33 dönüme ekeceğim inşallah. Çiftçilere destek verilmesi güzel bir şey, herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
“40 dönüm arazi için bize 500 kilogram tohum verildi”
Kendisine mercimek tohumu verilen bir diğer çiftçi Muyeddin Songur ise şunları söyledi: “İl Tarım Müdürü ve Hasankeyf İlçe Tarım Müdürüne bize kırmızı mercimek tohumu verdikleri için teşekkür ediyoruz. Tohumumuzu alıp gidiyoruz. 40 dönüm arazi için bize 500 kilogram tohum verildi.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 02“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 03Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 04Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 05Aranan 23 şahıs yakalandı
- 06UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 07Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 08Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 09Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 10GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 11Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 12BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 13BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 14ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 15TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ




Henüz Yorum yok