"CEZAEVLERİ BOŞALTILMALI"
İYİ Parti Batman İl Başkanı Kısmet Çelik, bütün dünyada hızla yayılan ve Türkiye’yi de etkisi altına alan, Korona Virüsü vakalarından sonra, cezaevlerindeki tüm mahkûmların kalan cezalarını evlerinde sevdikleriyle elektronik kelepçeli ev hapsiyle geçirmelerini istedi.
“AF YASASI ACİLEN MECLİSE GELMELİ”
Af yasasının acil olarak meclise taşınması gerektiğini belirten Başkan Çelik, geniş kapsamlı bir af yasası meclis gündemine alınması, korona virüsü kadar önemli ve bu yönde karar verilmesinin aciliyetini vurguladı. Başkan Çelik açıklamasına şöyle devam etti; “Cezaevindeki tutuklularında eşit sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için denetimli serbestlik kapsamının genişletilmesi, sürenin uzatılması ve aynı zamanda mahkûmların cezalarına göre ev hapsi uygulanmasının genişletilmesi gerekir. Hükümlü ailelerin endişelerinin giderilmesi için 2. bir yargı paketi hemen mecliste görüşülüp, ortak bir mutabakatname ile toplum yararına şekillenmelidir. Daha öncede Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’de dediği gibi, ‘Mahkûmların ailelerine heves verip kursaklarında bırakmayın meclise taşıyın destekleyelim’ sözleri dikkate alınmalıdır.”
“CEZAEVLERİ KAPASİTESİNİN ÇOK ÜZERİNDE”
Cezaevlerinin kapasitelerinin çok üzerinde olduğunun altını çizen İYİ Parti Batman İl Başkanı Kısmet Çelik; “Cezaevlerinde kapasitenin üzerinde mahkûm aynı ortamı paylaşmaktadır. Allah muhafaza en ufak bir salgında yaşanabilecek muhtemel felaketin önüne geçilemez. Ceza evi şartlarının iyileştirilmesi için tahliyelerin yapılması ve bunun için gerekli olan elektronik kelepçe ile ev hapsi hayata geçirilmelidir. Yine denetimli serbestlik süresi uzatılmalı, eşit sağlık hizmetlerinden yararlanmaları sağlanmalıdır. Hem cezaevi çalışanlarının da yaşadığı risk en aza indirilmiş olacaktır. İYİ Parti olarak insanların sağlığını ve güvenliğini siyaset üstü görüyor, alınacak böyle insancıl kararları sonuna kadar destekliyoruz.” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Eğitim-Bir-Sen’den 10 Ocak’ta Basınla Anlamlı Buluşma
- 02Batman Radyolarında Gazeteciler Günü Konuşuldu
- 03BATSO BAŞKANI DEMİR’DEN 10 OCAK MESAJI
- 04ÖZTÜRK’TEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
- 05BATMAN ESNAFI SANDIK BAŞINA GİDİYOR
- 06BELEDİYEDEN GÜNDE 40 BİN EKMEK DESTEĞİ
- 07“Bizim sevdamız makam değil, esnaftır”
- 08NASIROĞLU’NDAN HASTANE ZİYARETİ
- 09“GAZETECİLER TOPLUMUN GÜVENCESİ VE AYNASIDIR”
- 10KAPLAN’DAN ESNAFA SANDIK ÇAĞRISI
- 11“Gazetecilik demokrasinin teminatıdır”
- 12HAYRAT YARDIM’DAN ŞEFFAF HESAP
- 13“GAZETECİLER ZOR ŞARTLAR ALTINDA GÖREV YAPIYOR”
- 14Başkan Kaplan, Ulusal Market Zincirleri Esnafı Zor Durumda Bırakıyor
- 15BATMAN 50 YILLIK MASTER PLANA GEÇTİ




Henüz Yorum yok