Av sezonu kapandı
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Batman Valiliği, av sezonu dışında avlanmanın kesinlikle yasak olduğunu belirtti.
Açıklamada, sürdürülebilir av ve yaban hayatı yönetimi için av ve yaban hayvanlarının doğal yaşam ortamları ile birlikte korunması, geliştirilmesi, avlanmaların kontrol altına alınması, avcılığın düzenlenmesi, av kaynaklarının milli bonus veren siteler ekonomi açısından faydalı olacak şekilde değerlendirilmesinin amaçlandığı ifade edildi.
Valilik açıklamasında, "Söz konusu Merkez Av Komisyon Kararı; 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu uyarınca av hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme, erginleşme gibi yaşam evrelerini göz önünde bulundurarak 24 Ağustos 2019-01 Mart 2020 tarihleri arasını av sezonu olarak belirlemiş olup, 01 Mart 2020 tarihi itibariyle Tüm yurtta genel av yasağı başlamıştır. Av Sezonunun kapanış tarihi itibariyle, av ve yaban hayvanlarının üreme döneminin başladığını, avın açılacağı Ağustos ayına kadar bu dönemde avcılık faaliyetlerinin yasak olduğu, özellikle av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme evrelerini içine alan bu süre zarfında toplumun tüm kesimlerinin tabii ortamlara çıkarken daha hassas hareket etmesi ve av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarının toplamaması gerekmektedir." denildi.
2020-2021 av döneminde uygulanacak avlanma usul ve esasları ile av hayvanı türlerine göre avın açılacağı tarihlerin yeniden belirleneceği belirtilen açıklamada, "Av sezonu Resmi Gazetede yayımlanmasıyla birlikte kamuoyuna duyurulacaktır. Tarım ve Orman Bakanlığımızca ve Merkez Av Komisyonunca getirilen kurallara uyulması, av ve yaban hayatı kaynaklarının koruma kullanma dengesi içerisinde sürdürülebilirliğinin sağlanması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından büyük önem arz etmektedir." ifadelerine yer verildi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Eğitim-Bir-Sen’den 10 Ocak’ta Basınla Anlamlı Buluşma
- 02Batman Radyolarında Gazeteciler Günü Konuşuldu
- 03BATSO BAŞKANI DEMİR’DEN 10 OCAK MESAJI
- 04ÖZTÜRK’TEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
- 05BATMAN ESNAFI SANDIK BAŞINA GİDİYOR
- 06BELEDİYEDEN GÜNDE 40 BİN EKMEK DESTEĞİ
- 07“Bizim sevdamız makam değil, esnaftır”
- 08NASIROĞLU’NDAN HASTANE ZİYARETİ
- 09“GAZETECİLER TOPLUMUN GÜVENCESİ VE AYNASIDIR”
- 10KAPLAN’DAN ESNAFA SANDIK ÇAĞRISI
- 11“Gazetecilik demokrasinin teminatıdır”
- 12HAYRAT YARDIM’DAN ŞEFFAF HESAP
- 13“GAZETECİLER ZOR ŞARTLAR ALTINDA GÖREV YAPIYOR”
- 14Başkan Kaplan, Ulusal Market Zincirleri Esnafı Zor Durumda Bırakıyor
- 15BATMAN 50 YILLIK MASTER PLANA GEÇTİ




Henüz Yorum yok