Cezayı Batmanlılar çekti
Cezayı Batmanlılar çekti
Batman Belediyesi ile DEDAŞ arasındaki elektrik borcu krizi, 450 Bin nüfuslu koca bir kenti susuz bıraktı.
DEDAŞ yetkilileri, önceki gün sabah saatlerinde tebligat yaparak biriken elektrik borçları yüzünden, Batman kent merkezine su sağlayan kuyuların elektriğini kesti, binlerce vatandaş susuz kaldı. Batman Belediyesi’nin elektrik borcunu gerekçe gösteren DEDAŞ, skandal bir uygulamaya imza attı. Yaz aylarının sonlarına doğru suyun hayati önem taşıdığı bu günlerde 450 bin nüfuslu kenti susuz bırakan DEDDAŞ ve Batman Belediyesi’nin işgüzarlığı vatandaşları mağdur etti.
Gece geç saatlerde Milletvekili Ziver Özdemir’in girişimleriyle kente yeniden su verildi. Ancak dün sabah saatlerinde DEDAŞ tarafından bir kez daha elektrikler kesildi. Susuz kalan vatandaşlar, marketlere hücum etti. Kısa sürede marketlerdeki su stokları tükenirken, bazı evlerde bulunan su kuyuları önünde uzun kuyruklar oluştu.
BELEDİYE TOPU KAYYUMA ATTI
Öte yandan Belediye Eşbaşkanı Dr. Mehmet Demir, borcun kayyum döneminden kalma olduğunu ileri sürdü. Başkan Demir, şu ana kadar 8,5 Milyon TL elektrik borcu ödediklerini, 10 Milyon TL’si kayyum dönemine ait olmak üzere yaklaşık 15 Milyon TL borçlarının olduğunu iddia etti. Ancak yapılandırılmayan su borcunu bahane eden DEDAŞ’ın elektrikleri kesmesiyle 450 bin nüfuslu kent cezalandırıldı. Olayın duyulmasının ardından özellikle sosyal medyadan tepki gösteren vatandaşlar, bu yöntemin halkı cezalandırmak anlamına geldiğini, borcun tahsil edilmesi için başka yolların izlenmesini ve belediyenin ise sorumluluklarını yerine getirerek borcun yapılandırılması gerektiğini belirttiler.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Okullar Pazartesi Gününe Hazır
- 02YEMEK MİKTARI YÜZDE 50 ARTIRILDI
- 03504 PERSONEL İLE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ
- 04ESNAF72.COM – BATMAN ALIŞVERİŞ PLATFORMU
- 05Şansi: Batman’da 3 Bin 810 Aile İçin Kura Günü 7 Ocak
- 06KÖY YOLLARINDA KARLA MÜCADELE SÜRÜYOR
- 07Başkan Kaplan’dan İş Yeri Mülkiyet Sahiplerine Çağrı. Yeni Yılda Kira Artışları Makul Düzeyde Yapılsın.
- 08KENT GENELİNDE BUZ SARKITLARINA MÜDAHALE
- 09ZİNCİRLER SAHNEDE KIRILACAK
- 10KARLA MÜCADELE KAPSAMINDA YABAN HAYATINA YEM DESTEĞİ
- 11HARÇLIKLARINI UMUDA DÖNÜŞTÜRDÜLER
- 12KAYIP YAKINLARI 718. HAFTADA YİNE AYNI TALEPTE
- 13Fırat, “Saadet Partisi son 6 ayda 67 bin yeni üye kazandı”
- 14KIŞLAK KÖYÜ YOLUNDA KARLA MÜCADELE EKİPLERİNE ZİYARET
- 15BATMAN’DA 2025’TE EN FAZLA EVLİLİK ARALIK AYINDA YAPILDI




Henüz Yorum yok