PUNTO SANATI SERGİSİNİN AÇILIŞI YAPILDI
PUNTO SANATI SERGİSİNİN AÇILIŞI YAPILDI
Batman Üniversitesinde Türkiye ve Dünyada ilk örneklerini veren Punto Sanatı Sergisinin açılışı yapıldı.
.jpg)
Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi ve Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Akıllı tarafından hazırlanan ve Güzel Sanatlar Fakültesinde bulunan serginin açılışına YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar, Vali Yardımcısı Kadir Kılıç, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, ilimizin yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Sergideki eserler hakkında ziyaretçileri bilgilendiren Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Akıllı, sanatsal ve restorasyon dersleri içinde yapmış oldukları uygulamaları konu alan Minyatür Hat, Hat Kalem İşi, İkona, Dinsel Mimari Yapı, Tezhipli Hat, İslamik Motif ve Çiçek tasarımlardan oluşan “Punto Sanatı” sergisindeki eserlerin renkli kalemlerin kullanımıyla gölgeleme yapılarak oluşturulduğunu söyledi. Hata kabul etmeyen, sabır ve özveriyle yüzbinlerce noktanın vurulmasıyla ortaya çıkarılan çalışmaların geçmişten günümüze Anadolu Sanatları içinde yer alan Hristiyanlık ve İslam Sanatında ilk olduğunu vurgulayan Akıllı, bu uygulamaları yaptırma nedenlerinin Anadolu Sanatlarının yazılı, sözlü, görsel ve uygulamalı öğretisi içinde yer almasından dolayı olduğunu sözlerine ekledi.
Serginin gezilmesinin ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğr. Gör. Koray Çal tarafından piyano dinletisi sunulmasıyla birlikte açılış sona erdi.
.jpg)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ’NDEN 1 MİLYON TL KREDİ DESTEĞİ
- 02Batman İl Özel İdaresi araç ve makine parkını güçlendirdi
- 03Otobüs Şoförlerine ‘Vatandaşlara Daima Nazik Yaklaşın’ Eğitimi
- 04Esnafa Uygun Fiyatlı Araç Fırsatı Sürüyor
- 05“Temiz Mahalle” Uygulaması düzenli olarak devam ediyor
- 06HASANKEYF’TE VİLLA İMARININ ÖNÜ AÇILDI
- 07Batman Emek ve Demokrasi Platformu 2026 bütçesine tepki gösterdi
- 08Kozluk’a yeni Dahiliye Uzmanı atandı
- 09UYANIK: “ESNAF SEÇİMDEN SEÇİME HATIRLANMAK İSTEMİYOR”
- 10Yetimler Vakfı, Afrika'daki Mazlumlar İçin Destek Çağrısında Bulundu
- 11Batman Nüfus İl Müdürlüğü’nden Personeline Önemli Promosyon Anlaşması
- 12ISMARLAMA GİYİM HÂLÂ GÖZDE
- 13YENİ HASTANE İÇİN HIZLANDIRMA TALEBİ
- 14BATMAN BASINI; ''GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR''
- 15Hasankeyf’te zeytin devrimi




Henüz Yorum yok