"Tehlike oluşturan yapılar tespit edilip bir an önce yıkılmalıdır"
Batman'ın Kozluk (Hazo) ilçesi Tepecik Mahallesi'nde alt katı ahır olarak kullanılan 2 katlı evde 19 Kasım 2017 tarihinde meydana gelen göçükte bir kişi hayatını kaybetmiş, 6 kişi de yaralanmıştı.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Kozluk İlçe Başkan Yardımcısı Mustfa Tufan, bu türden ölümlü göçük facialarının bir daha yaşanmaması için tehlike oluşturan yapıların tespit edilip, bir an önce yıkılmaları gerektiğini söyledi.
Tufan, "Bu olay, genelde Türkiye'de, özelde ise ilçe merkezimizde bu türden yıkılmayla karşı karşıya kalan binalarda yaşayan ailelerimizi gündeme getirme ihtiyacını doğurdu. Bu aileler, imkânları olmadıkları için bu tür yapılarda kalmak zorundadırlar. Bu konunun yetkililerce dikkate alınmasını istiyoruz. Bu türden yapılarda kalan vatandaşlarımızın daha insani yaşam alanlarında kalması onların da en doğal haklarıdır. Bununla ilgili yetkililerin gerekli girişimlerde bulunması gerektiğine inanıyoruz. TOKİ benzeri çalışmalar yapılarak, bunların ihtiyaçlarının karşılanacağı evler ve konutlar oluşturulmalıdır." dedi.
"Yıkılmayla karşı karşıya olan binaların risk oluşturduğunu biliyoruz"
Çökme tehlikesi bulunan yapıların ciddi sorun teşkil ettiğini dile getiren Tufan, sözlerine şöyle devam etti: "Terk edilmiş, yıkılmayla karşı karşıya olan binaların ciddi manada risk oluşturduğunu biliyoruz. Biz, HÜDA PAR ilçe teşkilatı olarak bu tür yerlerde incelemelerde bulunduk. Bu yerlerin esrar ve benzeri uyuşturucu maddeleri kullananlar için birer barınma alanı olduğuna müşahede ettik. Gençlerimiz bir hiç uğruna bu virane yapılarda ahlaksızlığa sevk edilmektedirler. Ayrıca, bu binaların halkın geçiş güzergâhları üzerinde olduğunu, öğrencilerin geçiş yolu üzerinde olduğunu ve en ufak bir sarsıntıda veyahut kışın kar, yağmur benzeri yağış neticesinde yıkılabileceğini gördük."
"Bu yapıların acilen yıkılması gerektiğine kanaat getiriyoruz"
Söz konusu sorunları yetkililere defalarca ilettiklerini sözlerine ekleyen Tufan, "Bu yapıların acilen yıkılması gerektiğine kanaat getiriyoruz ve yetkilileri de bu manada göreve davet ediyoruz. Sonuç olarak, bu türden ölümlü göçük facialarının yaşanmaması için tehlike arz eden bu türden binaların ve yapıların acilen yıkılması gerekmektedir. Tehlike oluşturan yapılar bir an önce tespit edilip yıkılmalıdır." şeklinde konuştu
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP “ÇOCUKLAR, ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
- 02TAŞKIN RİSKİNE KARŞI TARİHİ ADIM!
- 03BEŞPINAR’A ULAŞIM YENİDEN AÇILDI
- 04BAKAN TEKİN’E ZİYARET
- 05SASON’DA ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ AKADEMİK DESTEK BAŞLADI
- 06VEKİL RAMANLI “EĞİTİM SİSTEMİ KALIPLARDAN ARINDIRILMALIDIR”
- 07PARKLARA 694 OYUN GRUBU KAZANDIRILDI
- 08NİSAN AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 09MOR AHO’DA ANLAMLI BULUŞMA
- 10İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 11İHD : “Tecrit Uygulamaları Son Bulmalı”
- 12MEB Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baran’dan Batman’a Ziyaret
- 13BESO’DAN SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ
- 14BATGEV Başkanı Ömer Cangir’den okul güvenliği değerlendirmesi
- 15KAPANAN KÖY YOLLARI KISA SÜREDE ULAŞIMA AÇILDI




Henüz Yorum yok