ÇKS BAŞVURULARI 2 OCAK 2024'TE BİTİYOR
Tarım ve Orman Bakanlığınca, üreticilere ait tarımsal faaliyetlerin ülke genelinde kayıt altına alınması ve çiftçilerin desteklerden yararlandırılabilmeleri amacıyla oluşturulan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) için 2024 üretim yılı başvuruları 2 Ocak 2024 tarihinde sona erecek.
1 Eylül 2023 tarihinde başlayan 2024 üretim yılına ilişkin ÇKS başvuruları, hem il/ilçe müdürlüklerince hem de e-Devlet kapısı üzerinden alınıyor.
ÇKS için ilk kez başvuru yapacak ya da daha önce başvurusu bulunup da arazi edinim bilgilerinde değişiklik olan çiftçilerin başvurularını il/ilçe tarım ve orman müdürlüklerine yapmaları gerekiyor.
Önceki yıllarda ÇKS başvurusu olan çiftçiler ise e-Devlet uygulaması üzerinden başvurularını güncelleyebiliyor. ÇKS Yönetmeliği'nde gerçekleştirilen son değişiklik ile mülkiyet durumuna bakılmaksızın tarımsal faaliyet yapılan alanlar taahhütname belgesi ile kayıt altına alınabiliyor. Söz konusu düzenleme ile daha önce kayıt altına alınamayan maliki vefat etmiş ve tapu kayıtlarında mirasçıları adına intikali yapılmamış araziler de kayıt edilebiliyor. Mülkiyet ve mirasçılık sorunları sebebiyle tarımsal destek, hibe, tarımsal kredi ve devlet destekli tarım sigortalarından yararlanamayan üreticiler de bu imkânlardan yararlanabiliyor. ( Muhyeddin BEYCAN)
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01CANALP: GÖNÜLLERE DOKUNMAYI İHMAL ETMEYELİM
- 0218 MART ÇANAKKALE ZAFERİ TÖRENLE KUTLANDI
- 03“300 BİN VATANDAŞIMIZI İFTAR SOFRALARINDA BULUŞTURDUK”
- 04YETİM ÇOCUKLARA ANLAMLI DESTEK
- 05KIZILAY RAMAZAN BOYUNCA 3 BİN AİLEYE ULAŞTI
- 06BAYRAM NAMAZI SAATİ BELLİ OLDU
- 07MEZARLIKLARA EK SEFER KARARI
- 08EVLİLİK KREDİSİ ALAN ÇİFTLERE EĞİTİM DESTEĞİ
- 09OTELDE UYUŞTURUCU TİCARETİNE DARBE
- 10PEKDEMİR BATMAN’DA GENÇLERLE İFTARDA BULUŞTU
- 11YAYA ÜST GEÇİDİ GÜÇLENDİRİLİYOR
- 12HABİZBİNİ DERNEĞİ PROJELERİNİ AÇIKLADI
- 13YENİDEN REFAH BATMAN İL TEŞKİLATI BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 14PLASTİK POŞET DENETİMİ: 251 BİN TL CEZA
- 15AFRİN’DE ÇADIRLAR BU YARDIMLA ISINDI




Henüz Yorum yok