ÇATOM’da üretilen ürünler İstanbul’da satılıyor
Kadınların el emekleriyle ürettiği ne varsa bünyesinde toplayan, üretimin yapılabilmesi için gerekli her türlü desteği veren ÇATOM projesiyle Sason’lu kadınlar kendi emekleriyle ürettikleri ürünler pazardaki yerini aldı.
Sason ÇATOM’da kadınların el emeği göz nuru ürünleri bileklikler, kolyeler İstanbul, Beşiktaş Ortaköy’deki pazarda yerini aldı. ÇATOM Takı Tasarım kurs öğretmenlerinden Samet Taşdemir, “Ekonomisi büyük ölçüde tarım ve hayvancılığa dayanan ilçemizin gelir modelini çeşitlendirmek gerekliliğinden yola çıkılarak hazırlanan bu projede, eğitimle yetkinlik kazandırma ve bunu üretime dönüştürmeye çalışılmaktadır. ÇATOM, bu çalışmaların merkezine kadını alarak faaliyete başladı. Özellikle tarım ve hayvancılığın dışında kalmış, ya da herhangi bir sebeple işini kaybetmiş kadınların istihdamına öncelik tanıyarak, takı tasarımı ve üretimi yapılmaya başlandı.
ÜRÜNLER PAZARDA SATILIYOR
Alanında uzman eğitmenler tarafından takı tasarımı dersleri alan 80 kadın, daha önce hiç bilmedikleri bir alanda çalışmaya başlayarak, özgün mesleklerini edinmiş oldu. Ürettikleri ürünler başta Türkiye ve yurtdışı pazarlarda satılarak bölge ve ülke ekonomisine katma değer yaratılacak. Dolayısıyla; kadınlarımızın da kendi aile bütçelerine sağlayacakları katkıyı da göz ardı etmemek lazım. Şu anda üretilen ürünlerimizin çoğu batı illerinde bulunan pazarlardaki yerini aldı. Kadınlar daha da profesyonelleştiği zaman kendi ürünlerini buldukları pazarlarda ve sanal ortamda satabileceklerdir. Buda aile ekonomisine büyük katkı demektir. Burada kadınlar ürünlere hayallerini yaratıcılıklarını bileklikler ve kolyeler üzerine işliyor. Çok iyi ürünler ortaya çıkıyor.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“ERİŞİLEBİLİRLİK BİR TERCİH DEĞİL, HERKES İÇİN TEMEL BİR HAKTIR”
- 02“GEÇMİŞTEN GÜÇ ALAN, GELECEĞE YÜRÜYEN BATMAN”
- 03İBADETHANELERDE TEMİZLİK SÜRÜYOR
- 04“GENÇLERİMİZİN GÖKYÜZÜNDEKİ İMZASI, BÜYÜK TÜRKİYE’MİZİN TEMİNATIDIR”
- 052026’DA HEDEF 200 BİN TON ASFALT
- 06ŞEFİK AYDIN HAYATINI KAYBETTİ
- 07ŞEYH HALİD’İN MANEVİ MİRASI YİNE BİNLERİ BULUŞTURDU
- 08Hamidi, Batman’ın 36. Kuruluş yıldönümünü kutladı
- 09JANDARMA 36 HÜKÜMLÜYÜ YAKALADI
- 10BAYINDIR, “AŞİRET DERNEĞİ DEĞİLİZ”
- 11BATMAN’DA 50 YAPAY ZEKÂ VE BECERİ ATÖLYESİ AÇILDI
- 12BATMAN DEVLET TİYATROLARI SAHNESİ AÇILDI
- 13KAYIPLAR İÇİN MÜCADELE SÜRÜYOR
- 14BATMAN BAROSU’NDA “İNFAZ HUKUKU” SEMİNERİ
- 15Kültür Anaokulu’nda “Gazete ve Radyo Söyleşisi” Düzenleniyor




Henüz Yorum yok