
Batman’da darbe nöbeti 15’inci gününde
BATMAN /2016-07-30 00:48:49
15 Temmuz ABD destekli darbe girişimini protesto gösterileri tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da 15’inci gününde devam ediyor.
HÜDA PAR, Saadet Partisi, AK Parti, Peygamber Sevdalıları Platformu ve çok sayıda STK’nın destek verdiği gösterilere halkın desteği eksilmeden yoğun bir şekilde sürüyor.
Turgut Özal Bulvarı Valilik önünde toplanan binlerce kişi açtıkları pankartlarla ve attıkları sloganlarla cuntacılara tepkilerini ortaya koyuyor. Alanda, Özlem Ajans sanatçılarından Mustafa Altuntop’un Kürtçe ve Türkçe seslendirdiği ilahilere halk hep birden eşlik etti.
Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından halka hitaben bir konuşma yapan bölgenin kanaat önderlerinden Molla Zeki Bilgin, tüm halk olarak darbe girişiminde bulunanlara karşı geldiklerini ve gelmeye de devam edeceklerini söyledi.
Bilgin, “Yüce İslam dininin mensubu olmamız hasebiyle İslam’a karşı mücadele eden bütün kurum, kuruluş ve insanlara karşı mücadele etmek mecburiyetindeyiz. Bizim Kur’an’ımız ve Peygamberimiz bunu bize emretmektedir. Bizler hiçbir zaman hainlere yol vermeyeceğiz.” dedi.
Daha sonra Kur’an Nesli Platformu üyesi Eğitimciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi M.Emin Sütçü, söz alarak bir konuşma yaptı.
Darbe girişiminin amacının Türkiye’yi Suriye’ye çevirmek olduğunu söyleyen Sütçü, “Ancak Allah, Suriyeli muhacirlere Ensar olan bu milletin Muhacir durumuna düşürülmesine müsaade etmedi. İslam düşmanlarının desteğiyle 40 yıldır bu milletin ve devletin kılcal damarlarına kadar yayılıp tesir eden habis bir ur gibi vücuda hakim olmayı isteyenleri, bir gecede ortaya çıkardı. Onlar bu ümmetle değil, emperyalistlerle, Siyonistlerle bir oldular.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Şehmus İnsel, 99’dan bu yana kayıp!
- 02AK PARTİ’DEN BATSO’YA ZİYARET
- 03JANDARMADAN 30 İLDE BÜYÜK OPERASYON
- 04TRAFİK DÜZENLEME VE YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 05DAİRE BAŞKANLIĞI HEYETİNDEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 062 KİLO 706 GRAM KUBAR ESRAR ELE GEÇİRİLDİ
- 07BÖLGE BAROLARINDAN TFF'YE KINAMA
- 08MHP’DEN BİRLİK VE KARDEŞLİK MESAJI
- 09AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi’den Kozluk’ta Kurumsal Ziyaretler
- 10Batmanlı Güreşçi Aydın Çelik Milli Takımda
- 11Önlü, ''Okullarımız Güvende Değil, Çocuklarımız Tehlikede!''
- 12Okul Önünde Silahlı Çatışma!
- 13İTFAİYECİLER MİNİKLERLE BİRLİKTE HAFTASINI KUTLADI
- 14Bağımlılıkla Mücadelede Koordinasyon Güçleniyor
- 15Güneykent Aile Destek Merkezi’nde Dikiş Kursuna Yoğun İlgi
Henüz Yorum yok