Yokluk içinde yaşam mücadelesi veren Suriyeli aile yardım bekliyor
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak önce Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine ve daha sonra Batmana yerleşen 6 nüfuslu Suriyeli mağdur aile, yetkili ve hayırseverlerin yardımını bekliyor.
Yaklaşık 2 ay önce Siverek'ten gelerek Batman merkez Hürriyet Mahallesi 423'üncü Sokağa yerleşen Ali ailesi, sadece üstlerindeki elbiseleri ve içinde yatacakları yorganlardan başka hiçbir şeylerinin olmadığını belirttiler.
Muhammed Ali ile Zozan Ali çifti, Halep'te savaştan sonra çok zor şartlarda kaldıklarını ve bu yüzden Siverek'e yerleştiklerini akrabaları için de Batman'a taşındıklarını ifade ederek, yaşadıkları sıkıntıları anlattılar.
Eşinin Siverek'te inşaatlarda çalışırken üzerine beton düşmesi sonucu omuz kemiğinin kırıldığını ve bu yüzden de çalışamadığını dile getiren Zozan Ali, yetkili ve hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi.
Yaklaşık 6 yıldır Türkiye'ye gelerek yaşamlarını sürdürdüklerini belirten Ali, "Eşya olarak yorganlarımız ve üzerimizdeki eşyalarımız var. Başka bir şeyimiz yok. 6 sene Siverek'te kaldık. Yaklaşık 2 aydır da Batman'a gelmişiz. 4 çocuğumuzla beraber 6 nüfusumuz var. Siverek'te eşim, inşaata çalışırken üstüne beton düştü. Omuzunun kemiği kırılmış ve çalışamıyor. Buraya geldiğimizden beri herhangi bir yardım alamamışız. Bize yardım edeceklerden şimdiden Allah hayırlarını kabul etsin." dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 02“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 03Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 04Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 05Aranan 23 şahıs yakalandı
- 06UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 07Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 08Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 09Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 10GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 11Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 12BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 13BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 14ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 15TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ




Henüz Yorum yok