DEVA PARTİSİ, 32 KÖYÜ ZİYARET ETTİ
DEVA, 32 KÖYÜ AYNI GÜN ZİYARET ETTİ
DEVA Partisi Batman İl ve İlçe Teşkilatı, Batman’ın merkeze bağlı 32 köyüne aynı gün ziyaret gerçekleştirdi.
DEVA Partisi Batman İl ve İlçe Teşkilatı tarafından bugün gerçekleştirilen ziyaretlerde, köyde yaşayan vatandaşlar ile bir araya gelinerek, vatandaşların ve köylerin sorunları dinlendi.
Ziyaretler ile ilgili değerlendirmelerde bulunan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, “Bugün tüm Batman teşkilatı olarak, Batmanımızın 32 merkez köyüne aynı gün ziyaret gerçekleştirerek, vatandaşlarımızı dinledik. Maske ve sosyal mesafe kurallarına tam riayet ederek gerçekleştirdiğimiz köy ziyaretlerinde maalesef ilk göze çarpan konular su, yol, okul, işsizlik, elektrik, sağlık ocağı ve internet oldu. Köyde yaşayan vatandaşlar zaruri ihtiyaçlarına bile erişmekte güçlük çekiyor. 21’nci yüzyılın ortasında halen köylerimizde su yok, sık sık elektrik kesintileri var, telefon şebekesi, internet altyapısı yok. Köylülerimiz, muhtarlarımız hiçbir kurumda muhatap bulamamaktan, sorunlarının yıllarca çözüme kavuşamamasından dem vuruyor. Böyle devam ederse, köylerimizin oluşturduğu katma değer gün geçtikçe azalacaktır.” dedi.

Köylerde ciddi bir işsizliğin bulunduğunu ve köyde yaşayan insanların geçim şartlarının da çok zor olduğunu dile getiren Müjdeci,
“Köyde yaşayan her bireyin kaygıları birbirine ortak. Maalesef çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla gelecek için hiçbir umut beslemiyorlar.
“Hızla yoksullaşıyoruz” söylemini sık sık dile getiriyorlar. Köylerimizde yoğun olarak tarım ve hayvancılık ile geçim sağlanıyor ancak tarım ve hayvancılığa yönelik destekler çok az ve genellikle çok geç sağlanıyor.
İnternet altyapısı bir yana birçok köyde telefon şebekesi dahi çok yetersiz seviyede bulunuyor.
Birçok köyde sağlık ocağı yok, olanlarda ise yeterli personel ve doktor bulunmuyor.
Vatandaşlar en küçük sağlık sorunları için şehir merkezine gitmek zorunda kalıyor.
Bu sorunların her biri köylerimizin kalkınması için büyük bir engel teşkil ediyor.
Eğer ülkenin kalkınmasını, refahını istiyorsak önce köylerimizden ve mezralarımızdan başlamamız gerektiği açıktır.
Bu ziyaretlerimiz, Batman’ın her köyüne, mezrasına, hanesine varıncaya kadar devam edecek” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)
.jpg)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“GAZETECİLER ZOR ŞARTLAR ALTINDA GÖREV YAPIYOR”
- 02Başkan Kaplan, Ulusal Market Zincirleri Esnafı Zor Durumda Bırakıyor
- 03BATMAN 50 YILLIK MASTER PLANA GEÇTİ
- 04ÇİFTÇİ, ''ESNAFIN SORUNLARI ANKARA'DA GÜNDEMDE''
- 05İTÜ İLE BATMAN ARASINDA ULAŞIM İŞ BİRLİĞİ
- 06NECAT NASIROĞLU MEZARI BAŞINDA DUALARLA ANILDI
- 07BESOB Başkanı Kaplan, “Esnafa Konut Projesine TESK’ten destek”
- 08EKMEK TARİFESİ GÜNCELLENDİ
- 09BESO’DAN ESNAFA SOMUT DESTEK: İNDİRİMLİ ARAÇLAR TESLİM EDİLDİ
- 10KAR TEMİZLEME VE TOPLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 11‘’BİZ KOLTUK İÇİN DEĞİL, HİZMET İÇİN GELİYORUZ’'
- 12CEMAL KAYA “HEM MENTAL HEM FİZİKSEL AÇIDAN KAZANIMLI BİR KAMP OLDU”
- 13Rojava saldırılarını protesto ettiler
- 14İŞKUR’dan 2026’da büyük destek : Engelli ve eski hükümlülere iş kurma hibesi
- 15“GAZETECİLİK BİR KAMU GÖREVİDİR”




Henüz Yorum yok