ÜNİVERSİTE TERS LALELERE SAHİP ÇIKIYOR
BATMAN ÜNİVERSİTESİ TERS LALELERE SAHİP ÇIKIYOR
Doğaya ve çevreye hassasiyet gösteren Batman Üniversitesi, Sason ilçesinin yüksek kesimlerinde boy veren ve baharda çiçek açan Ters Lalelere sahip çıkmak ve bu türün çoğaltılmasını sağlamak amacıyla proje geliştirecek.
Ters Lale bitkisi hakkında bilgiler veren Batman Üniversitesi Sason Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Selçuk Kuru, Latince literatürde Fritillaria imperialis, halk arasında ise Ters Lale ya da Ağlayan Gelin olarak bilinen ve boyu bir metreye kadar uzayabilen bu bitki türünün, turuncu, kırmızı ve nadiren de sarı renkli çiçeklere sahip olduğunu belirtti.
Soğanlı bir bitki olan Ters Lalelerin, hem süs bitkisi olarak hem de tıpta kullanılıyor olmasından dolayı ekonomik bir değere de sahip olduğunu söyleyen Kuru, göz kamaştırıcı olan bu türün, genellikle 1200-3000 metreler arasındaki yüksekliklerde yayıldığı bilgisini paylaştı.
Ülkemizin belli yerlerinde üretimi yapılan bu çiçeklerin kültüre alındığını ve başta Hollanda olmak üzere birçok Avrupa ülkesine ihraç edildiğini belirten Kuru, Ters Lalelerin Anıtkabir’de ve birçok resmi kurumun bahçesinde yetiştirilmelerinin yanı sıra hususi bahçelerde ve mezarlıklarda da tercih edildiğini dile getirdi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01İluh Caddesi’nde Metruk Binalar Yıkılıyor
- 02Batman Anadolu Lisesi Türkiye Şampiyonu Oldu
- 03Batman’da istismar iddiaları sonrası yürüyüş çağrısı
- 04İŞ DÜNYASI VE SİYASET AYNI HEDEFTE BULUŞTU
- 05ÇETİN : "SENDİKALAR VE SİVİL TOPLUM EN GÜÇLÜ TAŞIYICI KOLONLARDIR"
- 06Güzellik sektörüne yeni soluk
- 07VALİ YARDIMCISI TANRISEVEN’E ANLAMLI ÖDÜL
- 08PETROLSPOR’DA YENİ DÖNEM : TAKIMIN EMANETİ SELÇUK ŞAHİN’E
- 09“DESTEK VERMEK İÇİN SES GEREKMEZ”
- 10DBP KONGRE SÜRECİNİ DUYURDU
- 112 KİLO KOKAİN, 11 KİLO SKUNK ELE GEÇİRİLDİ
- 12İHD Batman Şubesi’nden “Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın” Çağrısı
- 13ŞANSİ'DEN HEMŞEHRİ VALİYE ZİYARET
- 14BATMAN VE TÜRKİYE’NİN GURURU ÖĞRENCİLER MEMLEKETLERİNE DÖNDÜ
- 15MHP'DE TEŞKİLAT TOPLANTISI




Henüz Yorum yok