EKMEN “ADALET SİSTEMİ ÇÖKMÜŞ DURUMDA”
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Türkiye’deki cezaevlerindeki yoğunluğu ve adalet sistemindeki tıkanıklığı gündeme taşıdı.
Milletvekili Ekmen, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün 1 Eylül 2025 verilerine göre cezaevlerinde toplam 419 bin 194 tutuklu ve hükümlü bulunduğunu açıkladı. Bunların 356 bin 710’u hükümlü, 62 bin 484’ü tutuklu. Yalnızca ağustos ayında 6 bin kişilik artış yaşandığını belirten Milletvekili Ekmen, “Bu tablo, adalet sistemine olan güvenin zayıfladığını gösteriyor” dedi.
5 BİN ÇOCUK CEZAEVİNDE
Milletvekili Ekmen, cezaevlerindeki çocuk sayısının 5 bine ulaştığını vurgulayarak, bunun sosyal devlet anlayışındaki yetersizliğin de göstergesi olduğunu söyledi. Ayrıca kadın hükümlü ve tutuklu sayısının 19 bine yaklaştığını belirtti.
YARGI VE İCRA DOSYALARINDA REKOR ARTIŞ
Milletvekili Ekmen, mahkemelerde 2 milyon 325 binden fazla ceza dosyasının derdest olduğunu, icra ve iflas dosyalarının ise 24,5 milyona ulaştığını kaydetti. “Adalet mahkemelerinde biriken dosyalar adalet krizine, icra dairelerinde biriken dosyalar ise ekonomik krize işaret ediyor” dedi.
“CEZAEVLERİNE DEĞİL ADALETE YATIRIM YAPILMALI”
Milletvekili Ekmen, cezaevi kapasitesinin sürekli artırılmasının çözüm olmadığını vurgulayarak, “Sorun; adaletin gecikmesi, geçim umudunun tükenmesi ve toplumsal düzenin zayıflamasıdır. Çözüm ise cezaevlerinin duvarlarını yükseltmek değil, adaletin ve özgürlüğün temellerini sağlamlaştırmaktır” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01DİREK VE ERTEKİN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 02OKUYUCU SAYISI ZİRVEYE ULAŞTI
- 03OKUL ÇEVRELERİNDE 127 İŞLETMEYE GIDA DENETİMİ
- 04EŞ ZAMANLI AĞAÇLANDIRMA YAPILDI
- 05İHD: KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARTARAK SÜRÜYOR
- 06İL ÖZEL İDARESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 1,6 MİLYAR TL
- 07NASIROĞLU “BATMAN’A OTANTİK TURİZM VE YENİ KONUTLAR GELİYOR”
- 08FEN İŞLERİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
- 09TÜBİTAK VE BOĞAZİÇİ DESTEKLİ MERKEZDE ATÖLYELER VE GİRİŞİMCİ AKADEMİSİ KURULUYOR
- 10UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 11Batman’da “Hayat Boyu Öğrenmeyi İzleme ve Geliştirme Çalıştayı” Düzenlendi
- 12NASIROĞLU “BATMAN’DA YAPTIK, YAPIYORUZ, YİNE YAPACAĞIZ”
- 13AK Parti Batman Kadın Kolları’ndan 25 Kasım Mesajı
- 14 “TEKSTİL SEKTÖRÜNE DESTEK ŞART”
- 15ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI




Henüz Yorum yok