
‘Kayıt parası almak suçtur’
Eğitim Sen Batman Şubesi, yeni eğitim-öğretim yılı için velilerden kayıt parası alındığını ileri sürerek, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.
Yapılan açıklama şöyle “2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı 17 Eylül 2018 tarihi i itibarıyla başlayacaktır. Ancak veliler çocuklarının iyi bir eğitim almaları telaşı içerisinde okullara başvurduklarında Hala eski Alışkanlıklarını terk etmemiş bazı okul idarecileri tarafından veliler Kayıt parası vermeye zorlanmakta yada; Ders dışı yardımcı kaynak alımı adı altında gereksiz masraflara zorlamaktalar. Özellikle vatandaşın alım gücünün son derece düştüğü bir dönemde bu tür dayatmalar asla kabul edilemez. Ancak velilerimizi zorda bırakan bu hususlar ile ilgili veliler bizlere şikâyetlerini iletmekteler.
‘KAYIT PARASI ALAN İDARECİLER VAR’
Ayrıca Bazı okullarda Özellikle ilkokul 1.Sınıfa çocuğunu kayıt eden veliye istediği öğretmeni seçme yada oluşturulan özel Sınıfa çocuğunu kayıt etmesi karşılığında, okul aile birliği hesaplarına bağış yapmaya zorlandıkları duyumlarını da almaktayız. Okullarda öğretmenleri başarılı öğretmen başarısız öğretmen diye niteleyen çocukları ailenin alım gücüne göre sınıflandıran bu yaklaşımı kınadığımızı tekrar belirtmek istiyoruz. İl Valisinin ve Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bu konuda okul idarelerini uyarmalı ve vselilere zorluk çıkaran, gereksiz masrafa zorlayan idareciler ile ilgili bir an evvel soruşturma açmalıdır.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01ESNAF ODASI'NDAN "TEKSTİL FUARI" ÇAĞRISI
- 022.600 TON HAFRİYAT BERTARAF EDİLDİ
- 03Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi İl Divan Toplantısı Yapıldı
- 04Batman Belediyesi’nden hijyen çalışması
- 05Batman’dan Gazze’ye “Sumud Filosu” Desteği
- 06BATSO’DAN MADDE BAĞIMLILIĞINA SAVAŞ İLANI
- 07Yağlık ayçiçeği tarlasında ‘tarla günü etkinliği’ düzenlendi
- 08BATMAN’DA HER YIL 9 BİN KİŞİ EHLİYET BAŞVURUSU YAPIYOR
- 09İL BAŞKANI ÇETİN’DEN KIBRIS GAZİSİNE ZİYARET
- 10Kayıp yakınları Abdullah Tarım'ın akıbetini sordu
- 11MİLLETVEKİLİ RAMANLI “HALKIMIZIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
- 12BATMAN KÜTÜPHANELERİ 62 BİN KİŞİYİ AĞIRLADI
- 13GENİŞ KAPSAMLI ELEKTRİK KESİNTİSİ
- 14İSTANBUL’DA BATMANLILAR VAKFI İÇİN ÖNEMLİ ADIM
- 152 OLAN ŞERİT 3’E ÇIKARILIYOR
Henüz Yorum yok