AP'den Türkiye'ye flaş çağrı
"Türkiye'deki şiddete dönülmesinden şöke olduk" denildiği çağrıda "barış sürecinin sonu, her geçen gün yoğunlaşan bir çatışmaya yol açtı. Sivillere, polis ve askerlere yönelik şiddeti kuvvetle kınıyoruz" sözleri kullanıldı.
Yeşiller Grubu'nun grişimi üzerine AP'deki Hristiyan Demokrat, Sosyalist, Liberal, Sol ve Yeşiller grup başkanlarınca yapldığı belirtilen "Barış Çağrısı"nda, "Türkiye'de şiddete dönülmesinden şoke olduk. Barış sürecinin sonu, her gün yoğunlaşan bir çatışmaya yol açtı. Siviller, polis ve askere yönelik şiddeti kuvvetle kınıyoruz. Ölümlerin daha da çoğalmasının önlenmesi için Türk ordusu ile PKK arasındaki şiddet sarmalı kırılmalı" deniliyor.
"DEMOKRATİKLEŞME YOLUNDAKİ TÜM BAŞARILAR TEHLİKEDE"
Türkiye'de demokrasinin ilerletilmesi için çok mesafe katedildiğinin belirtildiği çağrıda "Ancak şimdi tüm bu başarılar, son dönemdeki şiddet nedeniyle tehlikede. Şiddetli ihtilaf tüm bölgeye tehdit. İki tarafta gerilimleri artırma stratejilerine odaklanmasını kınıyoruz" deniliyor.
AP siyasi grupları, ihtilafa siyasi çözümün uzlaşıdan geçtiğini vurgulayarak Türk hükümetinden, bu amaçla inisiyatif almasını istediler. ABHaber tarafından yansıtılan çağrıda "Avrupa Parlamentosu'ndan siyasi grupların liderleri olarak ihtilaf taraflarına şiddete son vermeye ve barış müzakerelerine yeniden başlamaya çağırıyoruz" deniliyor ve bu amaçla "tüm tarafların kalıcı olarak silah kullanmaktan vazgeçmeleri" isteniyor.
AB LİDERLERİ DEVREYE GİRSİN
Türkiye'deki tüm etnik ve dini grupların yan yana sadece barış içinde yaşayabileceğini de vurgulayan AP'deki gruplar, çağrılarının son bölümünde de "AB liderlerini, şiddete son verilmesini ve ihtilafın tüm taraflarını müzakere masasına geri oturmasını sağlamak için olası tüm yollara başvurarak derhal harekete geçmeye çağırıyoruz."
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01DİREK VE ERTEKİN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 02OKUYUCU SAYISI ZİRVEYE ULAŞTI
- 03OKUL ÇEVRELERİNDE 127 İŞLETMEYE GIDA DENETİMİ
- 04EŞ ZAMANLI AĞAÇLANDIRMA YAPILDI
- 05İHD: KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARTARAK SÜRÜYOR
- 06İL ÖZEL İDARESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 1,6 MİLYAR TL
- 07NASIROĞLU “BATMAN’A OTANTİK TURİZM VE YENİ KONUTLAR GELİYOR”
- 08FEN İŞLERİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
- 09TÜBİTAK VE BOĞAZİÇİ DESTEKLİ MERKEZDE ATÖLYELER VE GİRİŞİMCİ AKADEMİSİ KURULUYOR
- 10UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 11Batman’da “Hayat Boyu Öğrenmeyi İzleme ve Geliştirme Çalıştayı” Düzenlendi
- 12NASIROĞLU “BATMAN’DA YAPTIK, YAPIYORUZ, YİNE YAPACAĞIZ”
- 13AK Parti Batman Kadın Kolları’ndan 25 Kasım Mesajı
- 14 “TEKSTİL SEKTÖRÜNE DESTEK ŞART”
- 15ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI




Henüz Yorum yok