
BATMAN'A İKİ YENİ KÜTÜPHANE
Batman’a iki yeni kütüphane
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, daha önce yapılan ve devam edilen çalışmaların sonuna gelindiğini, Batman’da kütüphanecilikte yeni bir döneme girileceğini ve oluşturulacak yeni “Batman Modeli”nin tüm şehirlere örnek olacağını söyledi.
İlk etapta, Batman Valiliği ile Batman Belediyesi tarafından; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürütülen binalar içerisinde öğrencilere ders çalışma alanları oluşturmak için yapılan incelemeler yapılmış ve mevcut kapasite yüzde 42,7 oranında artırılmıştı. Yeni ve modern kütüphane yapımı için biri Tilmerç Mahallesi diğeri ise Bayındır Mahallesi olmak üzere iki yeni yerin belirlenmesi ile kolları tekrar sıvayan Batman Valiliği ve Batman Belediyesi şehre sembol olacak iki yeni kütüphanenin yapımına kısa zamanda başlıyor. Bu iki kütüphanenin de tamamlanmasıyla mevcut kapasite yüzde 58,4 artmış olacak.
ÜCRETSİZ KAMUSAL ALANLAR OLUŞTURULACAK
Kütüphaneleri artık eski kalıplarından kurtularak vatandaşlarımızın ücretsiz bir şekilde her türlü hizmeti alabileceği alanlar olarak planlamak istediklerini söyleyen Vali Canalp, “Şehir merkezinde yapımını tamamladığımız Şehit Şenay Aybüke Yalçın Kütüphanesi’ni merkez alarak Merkez- Çeper anlayışı ile şehrin çeperlerine yeni, modern ve o mahallelinin yürüyerek ulaşabileceği kütüphaneler kuracağız. Ayrıca, yeni yapacağımız kütüphaneleri Green Library (Yeşil Kütüphane) anlayışı ile inşa edeceğiz. Böylece kütüphanelerimiz daha ulaşılabilir hale gelecek” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01“5 İlçede 5 Konser” Etkinliği Beşiri’de Devam Ediyor
- 02BATMAN'DA KIRTASİYE DENETİMİ YAPILDI: VATANDAŞIN YANINDAYIZ
- 03DEM Parti İl Eş Başkanlarından Vali Canalp’e tepki
- 04VALİ CANALP: AĞAÇLAR KESİLMEDİ KÖKÜYLE NAKLEDİLDİ
- 05ŞANSİ, İL GENEL MECLİS ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ
- 06Batman Belediyesi’nden taziye evlerine büyük destek
- 07Ramanlı, Irak Kürdistan Bölgesi’nde bir dizi temasta bulundu
- 08ARICILARA BUHARLAŞTIRMA CİHAZI DESTEĞİ
- 09EKMEN’DEN BALIK ÖLÜMLERİ İÇİN SORU ÖNERGESİ
- 10Turist Kafileleri Mor Kuryakos Manastırına akın etti
- 11“BATMAN İÇİN TIP FAKÜLTESİ İHTİYAÇTIR”
- 12116 TON ATIK LASTİK GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILDI
- 13BESOB BAŞKANI KAPLAN "VERGİ VE SGK BORÇLARI YAPILANDIRMALI"
- 14VALİ CANALP "HARBİ ÇEVRECİ LAZIM"
- 15TEKNOKENT YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
Henüz Yorum yok