Orkide kaçakçılığı yapanlara para cezası kesildi
Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu ve yok olması halinde biyolojik çeşitliliğin bozulacağı gerekçesiyle, toplanması suç sayılan salep orkidelerini toplayan 3 şahsa, 123 bin TL idari para cezası kesildi.
Toplanan salep orkidelerin kurutulup kaçak yollarla, kilosu 200 TL ile 300 TL arasında satışının yapıldığı öğrenildi.
Biokaçakçılık kapsamına giren salep orkidelerini toplayanlara yönelik yapılan ihbar üzerine harekete geçen Gercüş İlçe Jandarma Komutanlığı, ilçe kırsalında yaptığı operasyonda, salep orkide (yumru-soğan) kaçakçılığı yapan 3 kişinin, topladıkları 2 çuval dolusu salep orkidesine el konulurken,yakalanan 3 şahıs, ifadeleri alınmak üzerek karakola götürüldü.
Ele geçirilen salep orkideleri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince teslim alınırken, 3 şahıs hakkında, kişi başına 41 biner TL olmak üzere toplam 123 bin TL idari para cezası kesildi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden Orman Mühendisi Eyüp Yıldırım, "Vatandaşlarımızın duyarlı olmasını ve salep orkidesi ile diğer bitki kaçakçılığını yapmamalarını istiyoruz. Kaçakçılara yönelik mücadelemiz devam edecektir." uyarısında bulundu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01VALİ CANALP, SAHA İNCELEMELERİNDE BULUNDU
- 02KORİK MAHALLESİNDE SICAK ASFALT ÇALIŞMASI
- 03ERKÖKLÜ’YE YENİ ULAŞIM GÜZERGÂHI
- 04İL BAŞKANI YILMAZ “BM, SOYKIRIMA ARTIK SESSİZ KALAMAZ”
- 05Atatürk Ortaokulu’ndan Gazze’ye Destek Kermesi
- 06
- 07102. YIL KUTLAMALARI KABUL TÖRENİ İLE SONA ERDİ
- 08FİRARİ HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 09CUMHURİYETİN 102. YILI KUTLANDI
- 10VALİ CANALP’TEN 29 EKİM MESAJI
- 11ŞANSİ’DEN ÖĞRENCİLERE KAYNAK KİTAP DESTEĞİ
- 12NARKO TIR BATMAN’DA VATANDAŞLARI BİLİNÇLENDİRDİ
- 13VALİ CANALP “DAHA TEMİZ BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
- 14ODA SEÇİMLERİ İÇİN HEYECAN BAŞLADI
- 158. BATMAN KİTAP FUARI BAŞLADI




Henüz Yorum yok