Batman’da 800 yetim ve öksüz giydirilecek
İnsani Yardım Derneği (İHH) Batman Şubesi tarafından, hayırseverlerin desteğiyle Batman’daki 800 yetim ve öksüz çocuk Ramazan Bayramı öncesi giy yardımı yapıldı.
Yetim ve öksüz çocuklar, davet edildikleri bir alışveriş merkezinde, diledikleri kıyafet ve ayakkabıları beğenerek almanın mutluluğunu yaşadı. Çocuklara daha sonra da içerisinde bonibom, çubuk kraker, kek, jelibon gibi ürünlerin olduğu “Yetim kumanya paketi” dağıtılıyor.
Yetim çocuklardan Yusuf Yeşilırmak, “Bayram öncesi bize kıyafet, ayakkabı aldılar. Allah razı olsun onlardan. Mutluyum çok teşekkür ediyoruz." dedi.
İHH Batman İnsani Yardım Derneği yetkililerine teşekkür eden yetim çocuklardan Veysel Özkul," Yetim çocukları giydiriyorlar, elbise alıyorlar. Yetimlere yardım ediyorlar Allah onlardan razı olsun, bizler de çok mutluyuz herkes gibi." ifadelerini kullandı.
Yetim ve öksüz çocukların Hz Muhammed'in emanetleri olduğunu belirten İHH Batman Şube Başkan Yardımcısı Yunus İş, Ramazan Bayramı'na kadar 800 yetim ve öksüzü giydireceklerini belirtti.
Yetim ve öksüzlerin korunup kollanmasının en büyük erdemlerden biri olduğunu ifade eden İş, "Batman İHH olarak elimizden geldiğince hayırseverlerin desteği ile Batman'daki yetimlere kol kanat gereceğiz. Bu yıl bayramdan önce Batman'da 800 kardeşimize hediye çekleri vererek diledikleri kıyafetleri giyerek bayrama sevinçli bir şekilde girmelerini amaçlıyoruz. Bu konuda toplumdan da büyük bir teveccüh görüyoruz. Yetim giydirmenin yanında yetim kolilerimizi de çocuklarımıza dağıtıyoruz. İçerisinde çocukların sevinebileceği abur cuburlar var. Aynı zamanda Esma-ul Hüsna ansiklopedisi var." şeklinde konuştu.
İHH Batman Yetim Birimi Sorumlusu Mehmet Latif Kaya ise şunları söyledi: "Etim ailelerin dışında fakir ailelerimize de gıda kolilerimizi dağıtıyoruz. Toplamında bine yakın kolilerimizi dağıttık. Şu anda yetim kumanya paketlerimiz var. Yetim kumanya paketlerimiz de yetim giydirme esnasında her yetim kardeşimiz inşallah ‘Yetim kumanya paketi’ dağıtacağız."
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01HABİZBİNİLİLERDEN COŞKULU BULUŞMA
- 02BAŞKAN ŞANSİ’DEN ESKİ HAL ESNAFINA ZİYARET
- 03BESOB Başkanı Kaplan’dan Mali Müşavirler Odası’na ziyaret
- 04Nitelikli dolandırıcılıktan 35 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı
- 05Çiftçi: “Esnafa kapılarımızı sonuna kadar açtık, devam etmeye hazırız”
- 06Mehmet Tekin Adaylığını Açıkladı
- 07ŞEHİRDE 4 GÜN SÜRECEK SÜRPRİZ UYGULAMA
- 08ÇÖP KONTEYNER SAYISI ARTIYOR
- 092.KUZEY ÇEVRE YOLU MARANGOZ VE MOBİLYACILAR SİTESİNDEN GEÇECEK
- 10MAVİ YEŞİL BATMAN’DA 2. ETAP BAŞLADI
- 11MALİ MEVZUAT İÇİN İKİ ODA ARASINDA TEMAS
- 12850 ÇOCUĞA MONT VE BOT YARDIMI
- 13STK’lardan Necat Nasıroğlu Külliyesi İçin “Manevi Kimlik Korunsun” Çağrısı
- 14YÖRESEL LEZZETLER KAPANIŞ PROGRAMI YAPILDI
- 15TEKSTİLDE KRİZ DERİNLEŞİYOR, GENÇ İSTİHDAMI TEHLİKEDE




Henüz Yorum yok