BATMAN’DA LEZZET ŞÖLENİ BAŞLADI
3. Gastronomi Festivali kentte renkli görüntülere sahne oluyor
Batman’da bu yıl üçüncüsü düzenlenen Gastronomi Festivali, “Dokusuyla, tadıyla, hikayesiyle Batman” temasıyla kapılarını açtı. Batman Valiliği ve Batman Belediyesi öncülüğünde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü katkılarıyla organize edilen festival, Valilik önü Kültür Mahallesi Adalet Caddesi’nde başladı. Festival, 16 Kasım’a kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
“BATMAN, TÜRKİYE’NİN FESTİVAL ŞEHRİ OLUYOR”
.jpg)
Açılışta konuşan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman’ın son yıllarda sosyal ve kültürel alanda önemli adımlar attığını vurguladı. Canalp, açıklamasında şu ifadelere yer verdi : “Aziz Batmanlılar, Festivaller Şehri Batman’ı beraberce inşa etmeye devam ediyoruz. Festival zincirine bugün bir halka daha ekliyoruz.” Batman’ın kültür-sanat organizasyonlarında Türkiye çapında öne çıktığını belirten Canalp, “Geçen hafta kitap fuarımızda 550 bin ziyaretçiye ulaştık. Allah nazardan saklasın, Batman hem kendi rekorunu hem de Türkiye’nin rekorunu kırmaya devam ediyor” dedi.
“BATMAN MUTFAĞI BİR LEZZET BÜYÜKŞEHİRİ GİBİ”
Batman’ın gastronomi yönünün giderek bilinir hale geldiğini ifade eden Canalp, şehrin mutfak kültürünün bölgenin kimliğini yansıttığını belirterek, “Diyarbakır’ın, Siirt’in, Mardin’in meşhur yemekleriyle birlikte Batman kendi başına zengin bir gastronomi merkezi haline geldi. Bu çeşitlilik, bizim kültürümüzün bir parçasıdır” dedi. Canalp, festivallerin sadece tanıtım değil, toplumsal birlik ve dayanışmayı güçlendiren etkinlikler olduğuna da dikkat çekti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01BESOB Başkanı Kaplan’dan KOSGEB İl Müdürü Fidan’a Ziyaret
- 02KÖRÜK MAHALLESİNE 24 DERSLİKLİ YENİ İLKOKUL
- 032025’te Kaldırım İşgallerine yönelik 2.374 İşyerine Denetim
- 04MÜSİAD’DAN GELECEK PERSPEKTİFİ
- 05Vali Canalp’ten Dünya Engelliler Günü mesajı
- 06BATMAN SIFIR ATIKTA SINIR TANIMIYOR
- 07ENGELLİLER GÜNÜ İÇİN ORTAK FARKINDALIK ÇAĞRISI
- 08TIMOKLULAR’DAN MESİRE ALANI ÇALIŞMASI
- 09AMATÖR LİG C GRUBUNDA NEFES KESEN HAFTA
- 1032 NOKTADA 24 KM AYDINLATMA HATTI TAMAMLANDI
- 11HASANKEYF MÜZESİ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR
- 12METRUK YAPILAR YIKILDI, KENT DAHA GÜVENLİ HALE GELİYOR
- 13Batman Vakfı, yeni dönemde ulusal hedefler ve iş birliklerine odaklandı
- 14İSVEÇ'TE BATMANLI YILDIZ'A ÖNEMLİ GÖREV
- 15ENGELLİ AKTİF YAŞAM MERKEZİ’NDE ÖZEL ETKİNLİK DÜZENLENECEK




Henüz Yorum yok