BATMAN’IN SUYU TEHLİKEDE !
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, resmi belgeleri kamuoyuyla paylaşarak kentin içme suyunun Sarım Havzası’ndaki madencilik faaliyetleri nedeniyle geri dönüşsüz biçimde kirlenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.
RESMİ BELGELER TEHLİKEYİ ORTAYA KOYUYOR'
Argunağa, Diyarbakır’ın Lice ilçesi Kılıçlı Köyü’nde başlatılan maden çalışmalarının, Batman’ın can damarı olan Silvan ve Dibni barajlarını doğrudan tehdit ettiğini belirtti. Devlet Su İşleri’nin (DSİ) hazırladığı resmi raporlarda da bu faaliyetlerin “su kirliliğine yol açacağı” açıkça ifade edilmesine rağmen bölgede sondajların sürdüğünü vurguladı. Argunağa’nın basınla paylaştığı DSİ yazılarında çarpıcı tespitler yer aldı. Argunağa, “Tüm bu resmi belgeler, kamuoyuna sunulan ‘ÇED gerekli değildir’ kararlarının gerçeği yansıtmadığını ortaya koyuyor. Yetkililer kendi kurum raporlarına rağmen göz yumuyor” dedi.
MUSLUKLARDAN ZEHİR AKABİLİR
Basın açıklamasında halkı da uyaran Argunağa, şunları kaydetti : “Batman’ın musluklarından akacak su, zehir taşıma riskiyle karşı karşıya. Bu yalnızca bir su meselesi değil; halk sağlığını, ekolojik dengeyi ve gelecek kuşakların yaşam hakkını tehdit eden bir yıkımdır. DSİ’nin kendi resmi belgeleri ‘su kirliliği yaratır’ diyorken bu projeye izin verilmesi, halkın sağlığıyla açıkça oynamaktır.” Açıklamasının sonunda Argunağa, halkı duyarlılığa çağırarak, “Bugün sessiz kalınırsa, yarın Batman’ın musluklarından akan su zehir olabilir. Su, yaşamdır; suyun kirlenmesi yaşamın kirlenmesidir. Batman’ın suyu kirletilemez, Batman’ın yaşam hakkı gasp edilemez” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HASANKEYF’TEN KOZLUK’A BATMAN TURİZMİ VİTES YÜKSELTTİ
- 02GENÇ ASKON BATMAN’DA GÖREV DEĞİŞİMİ
- 03BATMAN’A YENİ YEŞİL ALANLAR KAZANDIRILACAK
- 04TEKİN, MAZBATASINI ALDI
- 05TIMOKLULAR DERNEĞİ'NDEN ROJAVA AÇIKLAMASI
- 06SOKAK LEZZETLERİ ŞENLİĞİ ŞEHRİ SARACAK!
- 07YAŞAR “TÜRKİYE’DE YAŞAYAN HER KÜRT’ÜN KALBİ ROJAVA’DA ATIYOR”
- 08BATMAN MEDYA GAZETESİ 24 YAŞINDA
- 09BURAK GROSS 5. YILINI COŞKUYLA KUTLADI, ÜÇÜNCÜ ŞUBE MÜJDESİ VERİLDİ
- 10BATMAN ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ AMED DEPLASMANINA HAZIR
- 11ZAMLAR PEŞ PEŞE GELMEYE DEVAM EDİYOR
- 12KESK BATMAN’DAN İŞ BIRAKMA EYLEMİ
- 13BAŞKAN KAPLAN MAZBATASINI ALDI. ESNAFIMIZIN GÜVENİNİ BOŞA ÇIKARMAYACAĞIZ
- 14Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Seçimlerini Tamamladık.
- 15Eğitim-Bir-Sen’den 10 Ocak’ta Basınla Anlamlı Buluşma




Henüz Yorum yok