BATMAN BAROSUNDAN AÇIKLAMA
HDP Genel Merkezi önünde yaşanan ve HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran’a yapılan muameleyi eleştiren Batman Barosu, bu olayın dmeokrasi, insan hakları ve Anayasaya aykırı olduğunu belirtti.
Baro’dan yapılan açıklamada “Batman Milletvekili ve Baromuz üyesi Ayşe Acar Başaran bugün HDP Genel Merkezi önünde yaşanan bir tartışma sırasında bir polis memuru tarafından tehdit edilmiştir. Anayasanın 68. maddesine göre; siyasî partiler, demokratik siyasî hayatın vazgeçilmez unsurlarıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesi olan bir milletvekilinin bir polis memuru tarafından alenen tehdit edilmesi Türkiye’de demokratik siyasal hayatın fiilen ortadan kaldırıldığı bir sürece girildiğinin işaretlerini taşıması nedeniyle oldukça tehlikeli ve endişe vericidir. Anayasanın 80. maddesine göre; Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, seçildikleri bölgeyi veya kendilerini seçenleri değil, bütün Milleti temsil ederler. Dolayısıyla bu tehdit basit bir tehdit olmayıp millet iradesine yönelik bir tehdittir. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın polis memuru hakkında adli soruşturma başlatması, Ankara Valiliği’nin ise idari soruşturma başlatarak ilgili polis memurunu açığa alması gerekmektedir. Aksi durum polis memurunun kurumsal bir cezasızlıktan faydalandığı anlamına geleceğinden milletvekillerini tehdit ve saldırılara açık hale getirebilecektir.
Batman Barosu olarak, polis memurunun tehdidini kınıyor, tehdide maruz kalan Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran’a ve üyesi tehdit edilen Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor ve İçişleri Bakanlığı’na Türkiye’de siyasal partilerin serbestçe ve baskı altında olmadan faaliyetlerini sürdürmelerini sağlama çağrısında bulunuyoruz” şeklinde açıklama yapıldı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Modern Aile Mezarlığı defin işlemlerine açıldı
- 02Müdür Gümüş’ten OSB Başkan Vekili Vecdin Nasıroğlu’na ziyaret
- 03ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ’NDEN 1 MİLYON TL KREDİ DESTEĞİ
- 04Batman İl Özel İdaresi araç ve makine parkını güçlendirdi
- 05Otobüs Şoförlerine ‘Vatandaşlara Daima Nazik Yaklaşın’ Eğitimi
- 06Esnafa Uygun Fiyatlı Araç Fırsatı Sürüyor
- 07“Temiz Mahalle” Uygulaması düzenli olarak devam ediyor
- 08HASANKEYF’TE VİLLA İMARININ ÖNÜ AÇILDI
- 09Batman Emek ve Demokrasi Platformu 2026 bütçesine tepki gösterdi
- 10Kozluk’a yeni Dahiliye Uzmanı atandı
- 11UYANIK: “ESNAF SEÇİMDEN SEÇİME HATIRLANMAK İSTEMİYOR”
- 12Yetimler Vakfı, Afrika'daki Mazlumlar İçin Destek Çağrısında Bulundu
- 13Batman Nüfus İl Müdürlüğü’nden Personeline Önemli Promosyon Anlaşması
- 14ISMARLAMA GİYİM HÂLÂ GÖZDE
- 15YENİ HASTANE İÇİN HIZLANDIRMA TALEBİ




Henüz Yorum yok