EVİMİZDE ALACAĞIMIZ TEDBİRLERLE SU TASARRUFU SAĞLAYABİLİRİZ
EVİMİZDE ALACAĞIMIZ TEDBİRLERLE SU TASARRUFU SAĞLAYABİLİRİZ
Batman Belediyesi, kentin içme suyu ihtiyacının kesintisiz bir şekilde karşılanabilmesi için vatandaşlara suyun tasarruflu kullanımı konusunda çağrıda bulundu.
Büyükşehir yolunda emin adımlarla ilerleyen Batman’da artan nüfusla birlikte yapılaşma ve su kullanımı artıyor. Evde alınabilecek tedbirleri sıralayan Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon (BASKİ) Müdürlüğü, şebeke suyuyla bağ, bahçe sulanmamasını, halı yıkamalarında suyun tasarruflu kullanılmasını istedi.
Batman’da her ne kadar su sıkıntısı yaşanmasa da, suyu dikkatli kullanarak tasarrufun elden bırakılmaması gerektiğini belirten yetkililer: “Gelecekte su sorununun yaşanmaması için bugünden bazı tedbirlerin alınması gerekiyor. Evimizde akan muslukları mutlaka onarmalıyız. Saniyede bir damla su akıtan musluk yılda 12 bin litre su harcar. Bunu Batman geneline yaydığımızda astronomik rakamlara tekabül etmektedir. Bulaşıklar, elde yıkamak yerine tasarruflu makinelerde yıkandığında yılda 31 bin litre su tasarruf sağlayabiliriz. Tarımda kullanılan vahşi sulama yöntemi de yüzde 50 su kaybına neden olmaktadır. Öte yandan, tasarruflu su başlığı kullanılması ve muslukların ucuna birkaç liralık perlatör takılması halinde ciddi oranda su faturasında tasarruf sağlanacaktır. Duşta boşa akan suyun temizlik için kullanılması da başlıca alternatif tasarruf tedbirleri arasında yer almaktadır” diye kaydetti.
Vatandaşların yanı sıra kendilerinin de su tasarrufu konusunda bir dizi önlem ve tedbirler alındığını hatırlatan Batman Belediyesi: “Altyapı seferberliği kapsamında özellikle asbestli borularda köklü değişiklik yaptık. Bununla birlikte hem su kalitesini artırdık hem de kayıp kaçak oranlarında büyük ölçüde düşüş sağlayarak tasarruf elde ettik. Kayıp kaçak su çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir” diye belirtti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01AYDINKONAK KÖYÜNDE ÜRETİCİLERLE BULUŞMA
- 0267 BİN 673 YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 03GARZAN YUMURTA TESİSİNE TAM NOT
- 0418 Kilometrelik güzergâhta çizgi çalışması tamamlandı
- 05BELEDİYESİ ÇAĞRI MERKEZİ’NE GELEN KAYITLAR DİKKAT ÇEKİYOR
- 06TİCARİ ARAÇLARDA KIŞ LASTİĞİ DENETİMLERİ BAŞLADI
- 07ANSİAD Genel Başkanı Şakir Seven’den ORSİAD’a Ziyaret
- 08BÖLGE MİLLETVEKİLLERİNDEN ALMANYA’DAKİ ÊZİDÎLERE ANLAMLI ZİYARET
- 09BESO Başkanı Çiftçi: “Batman’ı E-Ticaret Üssü Yapmaya Kararlıyız”
- 10ELEKTRİK AKIMINA KAPILAN GENÇ HAYATINI KAYBETTİ
- 11TUAY-DER’den cezaevlerindeki kadınlara dikkat çekme eylemi
- 12BATMAN’DA SİLAH KAÇAKÇILIĞINA AĞIR DARBE
- 13MİLLETVEKİLİ RAMANLI KOZLUK’TA HALKLA BULUŞTU
- 14SU TANKERİNDE KAÇAK SİGARA OPERASYONU
- 15“KADIN VARSA GÜÇ VAR”




Henüz Yorum yok