Naif Süleymanoğlunun Toprakla 40 Yıllık Dostluğu
Batman'da 40 yıldan beri fıstıkçılık yapan Naif Süleymanoğlu'nun Oymataş köyündeki çiftliğinde 6000 fıstık ağacı bulunuyor.
Batman ve yöresinde fıtıkçılığın gelişmesine sevinen Süleymanoğlu ailesine ait 3600 dönüm arazi üzerinde 6 bin fıstık ağacı, 3 bin ceviz ağacı, 350 küçük baş hayvan ve 12 dönümlük üzüm bağıyla gününü geçiriyor. 1980 yılından beri fıstık üreticiliği yapan Naif Süleymanoğlu, 10 dönümlük bir arazinin 6 ila 7 aileyi geçindirecek bir meslek olduğunu da hatırlattı. Batman Üniversitesi Oymataş bölgesinde yıllardır Çiftçiliklen uğraşan Naif Süleumanoğlu, her yıl ortalama 10 ton mahsul aldığını ve tarlada bu mahsulleri kilosu 75 tl bedelle Batman ve Siirt'teki kuruyemişçilere sattığını söyledi.
Çiftlik alanında kendisini doğaya adayan 60 yaşındaki Naif Süleymanoğlu, 40 yıldır fıstık ekimini yapmaktayım. Fıstıkçılığın yanında alternatif ürün araştırmalarım da devam etmektedir. 3 bin ceviz ağacımız ile 12 dönüm arazi üzerindeki üzüm bağımızda üzümün yanı sıra yılda 1 tona yakın pekmez elde ediyorum. Fıstıkçılık zahmetsiz bir iştir bunun yaygınlaşması istihdama ve ekonomiye de katkısı olacaktır. dedi.
KENDİ FİDEMİZİ KENDİMİZ ÜRETMEYE BAŞLADIK.
Köyde üretim yapan Süleymanoğlu , “Salgın sürecinde hepimiz üretimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık. Tarıma dönüş anlamında köyümüzde fide üretimine başladık kendi fidenizi üretmeye başladık.
“ÇİFTÇİYE DESTEK VERİLİRSE KİMSEYE İHTİYAÇ DUYMADAN ÜRETİR”
Toprağa tohumu, fideyi koyduktan sonra o sizin yüzünüzü güldürür. Bu yaşanan süreç sonrası anlıyoruz ki çiftçinin daha çok desteklenmesi gerekiyor. Türkiye çapında bu çiftçiye her anlamda destek verilirse kimseye ihtiyaç duymadan üretiriz.
Süleymanoğlu , verilecek destekler ile Batmanın tarım arazilerinin işlenmesi sonucunda, kentin gıda ihtiyacının önemli bir bölümünün bu topraklardan karşılanabileceğini kaydetti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01EKMEN: EMEKLİLERE 4 BİN KONUT KAZANDIRILDI
- 02“KÜRT’ÜN SEVİNCİ TÜRK’ÜN SEVİNCİ, TÜRK’ÜN ACISI KÜRT’ÜN ACISIDIR”
- 03MERETO ZİRVESİNDE YAMAÇ PARAŞÜTÜ HEYECANI
- 04DBP’DEN KONGRE ÖNCESİ HALK TOPLANTISI
- 05OKUL ÇEVRESİNDE NARKOTİK DENETİMİ
- 06TPAO Batman Petrolspor, basketbol seçmelerini tamamladı
- 07Demir ailesinin mutlu gününde siyaset ve iş dünyası buluştu
- 08DEVA Partisi’nden amatör lige moral desteği
- 09İL BAŞKANI ŞANSİ VE TEŞKİLAT ÜYELERİ KAN VERDİ
- 10DİŞ HASTANESİNE YENİ TOMOGRAFİ CİHAZI
- 1130 MİLYON EKMEK DAĞITILDI
- 12KIZILAY EKİPLERİ BELEDİYEDE KAN BAĞIŞI ALDI
- 13ÖZ BELEDİYE-İŞ SENDİKASINDAN İŞÇİ SINIFINA ÇAĞRI
- 14Belediyede 80 personel alımı için kura çekimi yapıldı
- 15Başkan Çiftçi'den Vergi Dairesi Müdürü’ne ziyaret




Henüz Yorum yok