Özlenen tablo
Özlenen tablo…
HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan ile AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi’nin, Seyyid Şeyh Abdullah Hamidi’nin taziyesinde çekilmiş görüntüleri, Türkiye siyaseti açısından umut vaat etti.
İKİ FARKLI PARTİ, BİR TAZİYEDE BULUŞTU
HDP’li Vekil Mehmet Ali Aslan, Kasım ayında hayatını kaybeden Milletvekili Hamidi’nin amcasının oğlu Seyyid Şeyh Abdullah Hamidi’nin taziyesine katılarak, Milletvekili Hamidi ve Şeyh'in Ailesine başsağlığı dileklerini iletti. Mecliste farklı partiler arasında kavgaların gündeme geldiği süreçte, Batmanlı iki vekilin aynı yası paylaşmaları, Batman, Türkiye ve Meclis çatısı altında birliktelik ve beraberlik duygularının hâkim olabileceği mesajlarını verdi.
TAZİYELER ÜZERİNDEN AYRIŞTIRICI DİL KULLANMAK, DİNİMİZE SAYGISIZLIK
Batman Milletvekili Aslan, Türkiye’de son 2 yılda, şiddetli bir kutuplaşma ve ötekileştirme yaşandığını belirterek “Bunu toplum olarak kırmalıyız. Toplum, yöneticilerin, kanaat önderleri ve siyasetçilerin ağzına bakıyor. Ortak yas ve ortak sevinçlerde buluşmak, halkın, kendi iradesiyle seçtiği siyasetçilerin ve kanaat önderlerinin görevidir. Taziye kültürü, insanlığın var oluşundan, Hz. Âdem’den bu yana olan bir kültür. Halk tarafından göreve getirilmiş kişiler olarak bize düşen şey, bu kültürü yaşatmaktır. Kaldı ki zaten âlimlere karşı bir sorumluluğumuz var. Şeyh Abdullah, vefat etmeden uzun yıllar önce tanıyordum. Diyaloga, sulh ve selamete, barışa önem veren, birçok kavga ve kan davasını aracı olarak bitirmiş bir insandı. Faklı din ve dillere yaklaşımı, insaniydi, medeniydi. Böyle değerli insanlara sırtımızı dönmemiz, taziyelerine katılmamamız ahlaki değildir, dini ve insani değildir. Hangi dinden, inançtan, siyasi partiden olursa olsun taziyeler üzerinden ayrıştırıcı dil kullanmayı, şiddetle kınıyorum” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞANSİ, TÜGVA YAZ OKULU ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU
- 02RAMANLI: YURT DIŞI UÇUŞLAR BAŞLAMALI
- 03GENEL BAŞKAN SERT’TEN BATMAN’DA YOĞUN TEMAS
- 04ÇETİN: DEVLETİMİZİN BEKASI HER TÜRLÜ HESABIN ÜZERİNDEDİR
- 05EKMEN: ADLİ TATİL, ADALETİN DE TATİLE ÇIKMASI ANLAMINA GELMEMELİ
- 06BAYRAM DEMİRHAN BATSO BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI
- 07 İMZALAR ATILDI
- 08MERETO’NUN ZİRVESİNDE MÜZİK, DOĞA VE YILDIZLARLA UNUTULMAZ GECE
- 09İDDİALARIN AYDINLATILMASI İSTENDİ
- 10746. HAFTADA KAYIP AYDIN AY İÇİN ADALET TALEBİ
- 11ZABITADAN PİDECİLERE DENETİM
- 12PWK, ŞEYH ABDURRAHİM'İ MEZARI BAŞINDA ANDI
- 13DOA İLE HEM ÇEVRE HEM VATANDAŞ KAZANIYOR
- 14KAYMAKAM ARSLANŞAHİN’DEN ÇARŞI ESNAFINA ZİYARET
- 15AĞAÇ VE FİDANLARA CAN SUYU




Henüz Yorum yok