
Girişimcilik Eğitimini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi
Batman Valisi Ahmet Deniz, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı İl Müdürlüğü (KOSGEB) tarafından düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı’nı başarıyla tamamlayan girişimcilere düzenlenen törenle sertifikalarını verdi.
Girişimcilik eğitim sertifika töreni öncesi KOSGEB İl Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Deniz, KOSGEB İl Müdürü Evren Arıkan’dan yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi aldı.
KOSGEB İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törende Vali Deniz tarafından girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan girişimcilere sertifika verildi.
28 kişinin sertifika aldığı törende girişimcilere hitaben kısa bir konuşma yapan Vali Deniz, Batman’da girişimcilik ruhunun yüksek olduğunu belirterek, açılan her işyerinin hem il ekonomisine, hem de istihdamına önemli katkı sağladığını ifade etti.
2016 yılında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan bin 100 kişiye sertifika verildiğini belirten KOSGEB İl Müdürü Evren Arıkan, sertifika alan girişimcilerden 104’ü erkek, 46’sı kadın olmak üzer toplam 150 kişinin kendi işini kurduğunu, kendi işini kuran girişimcilere verilen destek tutarının ise 2 milyon 500 bin lira olduğunu ifade etti.
KOSGEB İl Müdürlüğünün yılsonu hedeflerine ilişkin bilgi veren KOSGEB İl Müdürü Arıkan, yılsonuna kadar 200 girişimcinin kendi işini kurmasını beklediklerini, girişimcilere verilecek hibe desteğinin ise 4 milyon lirayı bulacağını ifade etti.
Vali Deniz, sertifika törenin sonunda girişimcileri tebrik ederek kendilerine başarılar diledi.
Daha sonra Vali Deniz, KOSGEB İl Müdürlüğünün verdiği 50 bin lira hibe desteği ile giyim üzerine açılan ve 20 bin lira hibe desteği ile zücaciye ürünleri üzerine açılan işyerlerinin açılışını gerçekleştirdi.
Vali Deniz, işyeri açılışının ardından esnaf ziyaretinde bulunarak, esnaf ve vatandaşlar ile bir süre sohbet etti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01YEŞİL KUŞAK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ TOPLANTISI YAPILDI
- 02SASON BAL FESTİVALİNE GERİ SAYIM BAŞLADI
- 03VALİ CANALP, KARDEŞLİK MESCİDİ İNŞAATINI YERİNDE İNCELEDİ
- 04BATMAN BELEDİYESİ’NDEN RÖGAR KAPAĞI AÇIKLAMASI
- 05AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 06PARK VE BAHÇELERDE SONBAHAR MESAİSİ
- 07BARO’DAN CEZAEVİNDEKİ TELEFON SORUNUNA GİRİŞİM
- 08KIŞ SPOR OKULLARIYLA GENÇLER SPORLA BULUŞUYOR
- 09EKMEN “YAŞLILARIMIZ GEÇMİŞİMİZİN HAFIZASI, GELECEĞİMİZİN REHBERİDİR”
- 10TEKSTİL FUARINA YOĞUN İLGİ
- 11GENEL BAŞKAN ÇELEBİ’DEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 12ESNAF 7 BİN 200 GÜNDE EMEKLİ OLMAK İSTİYOR
- 13DEVA’lı Ekmen’den Bakan Kurum’a Depozito Sistemi ve Ambalaj Atıkları Sorusu
- 14İşitme Engelliler Spor Kulübünden Anlamlı Ziyaret
- 15ARANAN 2 ŞAHIS YAKALANDI
Henüz Yorum yok