BAŞKAN ÇİFTÇİ “ESNAFIMIZI BİRLİKTE KALKINDIRALIM”
BAŞKAN ÇİFTÇİ “ESNAFIMIZI BİRLİKTE KALKINDIRALIM”
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bulunan esnafı ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.
Ziyarette esnaf, işlerin düşük olmasından dolayı sıkıntı yaşadığını, bununla beraber artan maliyetler, yüksek gelen elektrik faturaları, yükselen sigorta primleri, vergi ve kiralardan dolayı ayakta durmakta zorlandıklarını belirttiler.
Esnafın işlerin düşük olmasından dert yandığını ifade eden Başkan Çiftçi, esnafın zor durumda olduğunu ve topyekûn esnafın kalkındırılması gerektiğini ifade etti.
Çiftçi, “Artan maliyetler, elektrik faturaları, sigortalar, vergiler ve birden çok fazla yükseltilen kiralar karşısında esnaflarımız ayakta kalmakta zorlandıklarını ifade ettiler. Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak çağrımız esnaflara sigorta ve elektrik destekleri yapılması, vergilerin azaltılması, faizsiz geri ödemeli desteklerin yapılması büyük bir elzemdir. Hükümet acilen esnafların zor durumda kalmaması için yardım ve desteklerde bulunması gerekmektedir. Esnafların ayakta kalması için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Unutulmamalıdır ki esnaflarımız şehirlerimizin ve ülkemizin ekonomik can damarları oldukları için destek olunmalıdır” dedi.
Başkan Çiftçi son olarak kira konusunda mülkiyet sahiplerine çağrıda bulunarak “Esnaflarımız kira artışları konusunda her gün bizleri arıyorlar ve fahiş artışlardan dolayı şikayet ediyorlar. Mülkiyet sahiplerinden isteğimiz kiraları makul şekilde arttırmalarıdır. Esnafın zor durumlar yaşadığı göz önündedir bu sebepten dolayı fahiş kira artışları yanlıştır. Yıllarca beraber çalışmış ve birbirinden fayda görmüş bu kişiler birbirlerine destek olmalıdır. Bu sıkıntıları hep beraber aşalım” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01EKMEN: EMEKLİLERE 4 BİN KONUT KAZANDIRILDI
- 02“KÜRT’ÜN SEVİNCİ TÜRK’ÜN SEVİNCİ, TÜRK’ÜN ACISI KÜRT’ÜN ACISIDIR”
- 03MERETO ZİRVESİNDE YAMAÇ PARAŞÜTÜ HEYECANI
- 04DBP’DEN KONGRE ÖNCESİ HALK TOPLANTISI
- 05OKUL ÇEVRESİNDE NARKOTİK DENETİMİ
- 06TPAO Batman Petrolspor, basketbol seçmelerini tamamladı
- 07Demir ailesinin mutlu gününde siyaset ve iş dünyası buluştu
- 08DEVA Partisi’nden amatör lige moral desteği
- 09İL BAŞKANI ŞANSİ VE TEŞKİLAT ÜYELERİ KAN VERDİ
- 10DİŞ HASTANESİNE YENİ TOMOGRAFİ CİHAZI
- 1130 MİLYON EKMEK DAĞITILDI
- 12KIZILAY EKİPLERİ BELEDİYEDE KAN BAĞIŞI ALDI
- 13ÖZ BELEDİYE-İŞ SENDİKASINDAN İŞÇİ SINIFINA ÇAĞRI
- 14Belediyede 80 personel alımı için kura çekimi yapıldı
- 15Başkan Çiftçi'den Vergi Dairesi Müdürü’ne ziyaret




Henüz Yorum yok