 
                                        			
                                    "İnsanlar Resullullah'ın rahmet ve bereketine muhtaçtır"
Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Sinan köyünde (Sinânê) Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Batman Köy-Der tarafından "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.
Etkinlik sonrası duygularını paylaşan katılımcılar, Peygamber Sevdalıları Platformu ile Köy-Der'in hayırlı çalışmalarından dolayı memnun olduklarını dile getirdiler.
Köylerinde Kutlu Doğum etkinliği yapılmasının kendilerini çok sevindirdiğini söyleyen Fatihe Zengin, "Elhamdülillah, her sene bu ayda Hz. Muhammed'in veladetini kutluyoruz. Bugün Müslümanların birliği, adalet ve hak için burada toplandık. Kâinatın Rabbi Hz. Muhammed'i bize rehber olarak göndermiş. Müslümanların huzuru için Kutlu Doğum etkinlikleri çok güzel etkinliklerdir." dedi.
Hz. Muhammed'in kutlu doğumu için köy meydanında toplandıklarını ifade eden Fikret Özok, "Her yıl köyümüzde Kutlu Doğum etkinliği tertipleniyor. Bu etkinliklerle mutlu oluyoruz. Müslümanların uyanışı için etkileyici bir çalışma, çok mutlu oluyoruz. Tüm köylüler her yıl Hz. Muhammed'in Kutlu Doğum etkinliği yapılmasını istiyor. Kızlarımız, gençlerimiz, ihtiyarlarımız hepimiz çok memnun oluyoruz." şeklinde konuştu.
"Kurtuluş ancak Hz. Muhammed'in rehberliğiyle mümkündür"
Her yıl köylerinde Kutlu Doğum etkinliği olduğunu ve bunun aralıksız devam etmesini istediklerini belirten İbrahim Seven, şunları söyledi: "İnsanlar bugün Resullullah'ın rahmet, şefkat ve bereketine muhtaçtır. İnsanlarımız Kutlu Doğum programlarına gelirlerse inanıyorum ki Resulullah'ın rahmet, bereket ve şefkati tekrar gelecek. Kurtuluşumuz Resulullah iledir. Kutlu doğumların tertip edilmesine vesile olan insanlardan Allah razı olsun. İnsanların kurtuluşu ancak Hz. Muhammed'in rehberliğinde ve önderliğinde mümkündür. "
Böylesi günleri nasip eden Allah'a şükreden köyün yaşlılarından Münevver Sıcaközül ise "Allah Hz. Muhammed'i amirimiz yapmış. Allah tüm Muhammed ümmetini aziz etsin. Hz. Muhammed'in ümmetini hidayet etsin. Zülüm altından çıkarsın inşallah. Allah bizleri Kur'an ve Hz. Muhammed'in şefaatinden mahrum etmesin. Yapılan Kutlu Doğum etkinlikleri çok güzledir. Ama yeterince salavat getirsek yeterdir. Kutlu Doğum alanlarında Peygamberin ruhuna salavat getirmemiz yeterlidir. Bu etkinliği tertip edenlerden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01VALİ CANALP, SAHA İNCELEMELERİNDE BULUNDU
- 02KORİK MAHALLESİNDE SICAK ASFALT ÇALIŞMASI
- 03ERKÖKLÜ’YE YENİ ULAŞIM GÜZERGÂHI
- 04İL BAŞKANI YILMAZ “BM, SOYKIRIMA ARTIK SESSİZ KALAMAZ”
- 05Atatürk Ortaokulu’ndan Gazze’ye Destek Kermesi
- 06
- 07102. YIL KUTLAMALARI KABUL TÖRENİ İLE SONA ERDİ
- 08FİRARİ HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 09CUMHURİYETİN 102. YILI KUTLANDI
- 10VALİ CANALP’TEN 29 EKİM MESAJI
- 11ŞANSİ’DEN ÖĞRENCİLERE KAYNAK KİTAP DESTEĞİ
- 12NARKO TIR BATMAN’DA VATANDAŞLARI BİLİNÇLENDİRDİ
- 13VALİ CANALP “DAHA TEMİZ BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
- 14ODA SEÇİMLERİ İÇİN HEYECAN BAŞLADI
- 158. BATMAN KİTAP FUARI BAŞLADI


 
                                                                     
                                                                     
                                                                     
                                                                     
                                                                     
                                                                     
  
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                

Henüz Yorum yok