
İl Başkanı Polat: "Yerel Medya Bitirilmek İsteniliyor"
İl Başkanı Polat: "Yerel Medya Bitirilmek İsteniliyor"
Gelecek Partisi Batman İl Başkanı Abdulbaki Polat, 30 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayınlanan tasarruf genelgesinde yerel medyanın tam anlamıyla ambargoya maruz kaldığını söyledi.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yanlışlığından dem vuran Başkan Polat; "Bütün yetkilerin Cumhurbaşkanı'nda toplandığı sistemin adıdır. Meclise veya herhangi bir kuruma danışılmadan bir genelgeyle binlerce kişiyi işsiz bırakabiliyor. Yayınlanan son genelge iflasın ilanıdır. 84 milyondan tasarruf bekleyen sistem, kendisini muaf tutuyor. Bir karar alınacaksa ilk olarak kendilerinin bu kararı şahıslarında ve yakın çevresinde uygulaması gerekiyor" dedi.
Halk ile devlet arasında köprü vazifesi gören gazeteleri ve özellikle yerel basının sesini kesmeyi hedefleyen tasarruf genelgesini sert sözlerle hedef alan Başkan Polat; "Devletin kurumları ve kamu bankaları tarafından yandaş medyaya aktarılan devasa paralarla oburlaştırılan yandaş gazeteciler ve sözde basın kuruluşları gerçeğiyle karşı karşıyayız. Halkın sorunlarını gündeme taşıyan, muhalif siyasi partilerin projelerini açıklayabildiği ve yanlışları kısık sesle de olsa dile getirmeye çalışan tek kanal olan yerel basın susturulmuş olacak.
Sessiz sedasız yayınlanan genelgeyle binlerce kişi maddi kaybın dışında işsiz kalacaktır. THY genel müdürü hemşehrisi olan Giresun Gazetesi sahibine aylık 200 bin TL reklam geliri verebilmektedir. İktidar kanadından sahibin varsa yerel veya ulusal yayın yapan kuruluş olmana gerek yoktur. Adaleti bitiren Adalet ve Kalkınma Partisi'ni bu yanlışlarından dönmeye davet ediyorum. İnsanların aşıyla işiyle oynamayın. Sadece KHK'larla insanları işsiz bırakmıyorsunuz. Genelgelerle de işsiz bırakıyorsunuz. Tasarrufu milyarlarca değerinde ihale verdiğiniz firmalarınıza uygulayın." şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MHP’DEN BİRLİK VE KARDEŞLİK MESAJI
- 02AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi’den Kozluk’ta Kurumsal Ziyaretler
- 03Batmanlı Güreşçi Aydın Çelik Milli Takımda
- 04Önlü, ''Okullarımız Güvende Değil, Çocuklarımız Tehlikede!''
- 05Okul Önünde Silahlı Çatışma!
- 06İTFAİYECİLER MİNİKLERLE BİRLİKTE HAFTASINI KUTLADI
- 07Bağımlılıkla Mücadelede Koordinasyon Güçleniyor
- 08Güneykent Aile Destek Merkezi’nde Dikiş Kursuna Yoğun İlgi
- 099 Ayda 13 Ton Atık Yağ Geri Dönüştürüldü
- 10Gençlik Spor Müdürlüğü 30 Kişilik Arama Kurtarma Ekibi Kuruyor
- 11Kaymakam İmrak, Pazarda Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu
- 12Can Dostlarımız Güven İçinde
- 13KOZLUK DİVANI TOPLANTISI YAPILDI
- 14UMRE PARALARINI GAZZE'YE BAĞIŞLADILAR
- 15KOZLUK KÖYLERİNE İKİNCİ TUR ZİYARETLERİ BAŞLADI
Henüz Yorum yok