Halk Kütüphanesine Büyük İlgi
Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki Halk Kütüphanesinden yılda 40 bin öğrenci faydalanıyor.
Batman’da öğrenciler ve vatandaşlar, Halk Kütüphanesine yoğun ilgi gösteriyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki Halk Kütüphanesinden yılda 40 bin öğrenci faydalanıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, kütüphanenin 08.00-22.00 arasında hizmet verdiğini belirterek, “İnternet erişim merkezi bireysel ve çocukların bölümü olmak üzere 3 ana salonda hizmet vermekteyiz. Günde 800 öğrenci geliyor. 55 bin kitap mevcut. Yaz mevsimi ve hafta sonları da açıktır” dedi.
Önümüzdeki günlerde Batman Model Kütüphanesinin ihalesini yapacaklarını anlatan Aslanlı, “Ayın 27’sinde ihalesi yapılacaktır. Önümüzdeki günlerde okuyucularımız çok daha güzel, rahat ve nezih ortama sahip olacak” diye konuştu.
“Oturmak için sıraya giriyoruz”
Kütüphanenin çok yoğun olduğunu anlatan öğrenci Bilal Eren ise, “Yer bulabilmek için sabah erkenden burada oluyoruz. Yoğunluk buranın verimliliğinin göstergesidir. Oturmak için sıraya giriyoruz bazen yer de bulamayıp eve dönüyoruz. Ailelerimiz neden eve geldin yer yok muydu diyor. Bende yer yok dediğim zaman inanmıyorlar. Bundan dolayı her semte bir kütüphanenin olmasını talep ediyoruz” ifadelerinde bulundu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KAPANAN KÖY YOLLARI AÇILIYOR
- 02TEMA’nın kurucuları Batman’da anıldı
- 03ARANAN HÜKÜMLÜ GERCÜŞ’TE YAKALANDI
- 04Başkan Kaplan’dan SGK İl Müdürü Naif Gümüş’e Ziyaret
- 05ROJAVA İÇİN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI
- 06URALOĞLU, “BATMAN DAHA YAŞANILABİLİR OLACAK”
- 07KIRSALDA KAR KALINLIĞI 2 METREYİ AŞTI
- 08MİLLETVEKİLİ RAMANLI, BİR AYLIK MAAŞINI BAĞIŞLADI
- 09LEZZET ŞÖLENİNDE SAĞLIK DA VARDI
- 10İHD BATMAN’DAN SURİYE’DEKİ SALDIRILARA TEPKİ
- 11BELEDİYE, KIŞ ŞARTLARINDA CAN DOSTLARINI YALNIZ BIRAKMIYOR
- 12BAKAN URALOĞLU BATMAN’DAYDI
- 13ZAMANA DİRENEN ADALET ARAYIŞI
- 14NASIROĞLU EZİDİ’LERİ DİNLEDİ
- 15BACA VE GİDER IZGARALARI TEMİZLENİYOR




Henüz Yorum yok