Abdulkadir Demir kent konseyi başkanı seçildi.
Batman Barosu toplantı salonunda gündem maddelerini görüşmek üzere olağanüstü genel kurul toplantısı gerçekleştirildi.
Belediye Kanunu'nun 76’ncı maddesine dayanılarak hazırlanan Kent Konseyi yönetmeliğinde belirlenen Batman Kent Konseyi, uzun bir aradan sonra yeniden aktif hale getirildi.
Toplantıya Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, siyasi parti temsilcileri, STK ve oda temsilcileri, muhtarlar ve bazı kurum müdürleri katıldı.
Pandemi nedeniyle erken bitirilen toplantı, açık oylama ile yapıldı. Başkanlığın tek adayı Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir konsey başkanlığına seçildi.
"Kent Konseyi Batman’ın dinamiği olacak"
Açık oylama ile Kent Konseyine başkan seçilen BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Batman ve Batmanlıların çıkarlarını savunacaklarını söyledi. Demir, şöyle konuştu: “Beni bu göreve layık gören başta Sayın Valimiz Hulusi Şahin olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Kent Konseyi, Batman için çok büyük bir eksiklikti. Burada fazla bir şey konuşmayacağım, pandemiden dolayı sıkıntılar malum. Bu salonda oturan herkesin derdi var. Derdi olan bugün bu salonda ve bu Kent Konseyini kurdular. Çünkü Kent Konseyi Batman’ın dinamiği olacak. Ben burada kendim ve çalışma arkadaşlarım adına size söz veriyorum; Ticaret Odasında olduğu gibi Batman için, Batmanlılar için ne gerekiyorsa sonuna kadar yapılacak ve takipçisi olacağız."
"Büyük bir eksiklikti"
Toplantının ardından açıklamada bulunan Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, “Kent Konseyinin seçimi hayırlı olsun. Kent Konseyi’nin uzun bir zamandır tekrar teşkil edilmemiş olması bu şehir için büyük bir eksiklikti. Hem kanuni olarak bir sorundu hem de şehrin dinamikleri açısından ciddi bir eksiklikti. Bu eksiklik bugün çok kıymetli STK’ların ve diğer temsilcilerin destekleriyle giderilmiş oldu. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Yeni bir Kent Konseyi ile ve başkanımız var. Kendisine başarılar diliyoruz. Kent Konsey’leri hem kentlilik bilinci oluşmasında hem hemşerilik hukukunun oluşmasında, hem de şehre vizyon katmada çok önemli hizmetler ifa eder. Batman için bunların çok büyük bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Kısa süre içinde Kent Konseyi'nin farkı görülecek.” dedi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’TAN BAYRAM ÖNCESİ GÜVENLİK TEDBİRLERİ SUNUMU
- 02VALİ CANALP BASIN MENSUPLARIYLA İFTARDA BULUŞTU
- 03ASIRLIK MUSHAFLAR BATMAN’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI
- 04ÖZEL KALPLER, ÖZEL SESLER MÜZİK DİNLETİSİ
- 05YESEVİ HAREKETİ 150 ÇOCUĞU GİYDİRDİ
- 06BAKAN IŞIKHAN, BATMAN’DAYDI
- 07VALİ CANALP “SAĞLIK ÇALIŞANLARI UMUDUN TEMSİLCİSİ”
- 08NARKOTİK OPERASYONU: 8,5 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 09İL BAŞKANI YILMAZ’DAN TIP BAYRAMI MESAJI
- 10NASIROĞLU, TARİHİ MUSHAF SERGİSİNİ İNCELEDİ
- 116 BİN 600 AİLEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 12PROTOKOL ÜYELERİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 13VATANDAŞLAR İLK YARDIMI UYGULAMALI ÖĞRENDİ
- 14TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 15İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI




Henüz Yorum yok