
Batman’a Wuhan benzetmesi
Batman’a Wuhan benzetmesi
Batman son günlerde Koronavirüs vaka sayıları ile gündeme gelirken, TBB Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, Batman ve bölge illerini Türkiye’nin ikinci Wuhan’ı olarak nitelendirdi.
VATANDAŞ İSYANDA
Batman’da son bir ayda yaşanan Koronavirüs vaka artışı ürkütücü boyutlara ulaşırken, Koronavirüs’ün merkezi olan Batman Bölge Devlet Hastanesinde test yaptırmak isteyen vatandaşlar röntgen ve Covid servisinde uzun kuyruklar oluşturuyorlar. Yapılan günlük testlerin yaklaşık yarısının pozitif çıktığı iddia edilirken, yetkililerin bu konuda hiçbir açıklama yapmaması dikkat çekiyor. Hastanenin yoğun bakım ve normal servislerinde yer kalmadığı için hastaların büyük bölümü ilaçları yazıldıktan sonra yurt ve evlerine gönderilirken, kimisi ise yüksek ücretler ödeyerek özel hastanelerin yolunu tutuyor.
Özellikle 1 Haziran sonrası yaşanan artış ile birlikte yaklaşık 12 Bin kişinin takibinin yapıldığı öğrenildi. Batman ve bölge illerinde yaşanan vaka artışına dikkat çeken Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, ilginç bir benzetmede bulundu. Prof. Adıyaman, İstanbul’dan sonra Türkiye’nin ikinci Wuhan’ının Batman ve bölge illeri olduğunu belirtti.
Önceki gün bir televizyon programına katılan Prof. Dr. Sinan Adıyaman, “Sağlık Bakanlığının Wuhan’ı İstanbul’a, Diyarbakır ve bölge illerden Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep, Mardin ve Batman ikinci Wuhan olarak eklenmiştir” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01ŞANSİ, İL GENEL MECLİS ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ
- 02Batman Belediyesi’nden taziye evlerine büyük destek
- 03Ramanlı, Irak Kürdistan Bölgesi’nde bir dizi temasta bulundu
- 04ARICILARA BUHARLAŞTIRMA CİHAZI DESTEĞİ
- 05EKMEN’DEN BALIK ÖLÜMLERİ İÇİN SORU ÖNERGESİ
- 06Turist Kafileleri Mor Kuryakos Manastırına akın etti
- 07“BATMAN İÇİN TIP FAKÜLTESİ İHTİYAÇTIR”
- 08116 TON ATIK LASTİK GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILDI
- 09BESOB BAŞKANI KAPLAN "VERGİ VE SGK BORÇLARI YAPILANDIRMALI"
- 10VALİ CANALP "HARBİ ÇEVRECİ LAZIM"
- 11TEKNOKENT YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
- 12MİLLETVEKİLİ ODUNCU'DAN BELEDİYE PROJESİNE SERT ELEŞTİRİ
- 136 BİN 760 AİLE ÜCRETSİZ EKMEĞE KAVUŞUYOR
- 14CHP’Lİ TANRIKULU BATSO’YU ZİYARET ETTİ
- 15ŞAAB VADİSİ YOLU ASFALTLANDI
Henüz Yorum yok