Tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi toplantısı
Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından “kırsal kalkınma destekleri” kapsamında tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Ticaret Borsası hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, BATSO Başkanı A. Kadir Demir, Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, Ziraat Odası yetkilileri, proje danışmanları ve yatırımcılar katıldı.
Kiyas ve kurum uzmanları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 500 bin TL ile 2 milyon TL arasındaki destek hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Bilgilendirmenin ardından konuşma yapan Kiyas, bu tür projelerdeki hedefin yereldeki yatırımcıyı ve kenti kalkındırmak olduğunu söyledi.
Kiyas, “Tarıma dayalı ekonomik yatırımlar tebliğindeki amaç, doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güveninin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, milli ve milletlerarası fonların kullanımı için mahalli kapasite meydana getirmektir.” dedi.
Tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi programına son başvuru tarihinin 4 Aralık olduğu bilgisini veren Kiyas, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca bu yıl tekrar kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi hibe programına çıkıldı. 500 bin TL’den 2 milyon TL’ye kadar yatırımcılar başvurabilir. Bunun yüzde 50’si tamamıyla bakanlığımız tarafından hibe olarak verilmektedir.” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DİYARBAKIR-BATMAN YOLUNDA HEDEF 2026 SONU
- 02DEV PARKTA İLK ETAP YÜZDE 58 TAMAMLANDI
- 03KLİMALI DURAKLAR HİZMETE HAZIRLANIYOR
- 04122 KİLODAN FAZLA UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ
- 05KARATAŞ “BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜÇLENEREK DEVAM ETMELİ”
- 06“DOĞRU HABERCİLİK DEMOKRASİNİN TEMİNATIDIR”
- 07“İLKELİ HABERCİLİK TOPLUMUN GÜVENCESİDİR”
- 08O BULVAR YENİ GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞUYOR
- 09ANALİG ORYANTİRİNG TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA BATMAN ZİRVEDE
- 10PETROLSPOR, PENDİKSPOR’A HAZIRLIK MAÇINDA MAĞLUP
- 11BATMANLI ANTRENÖR ABDULLAH BAYRAM’A MİLLİ GÖREV
- 12HAVALİMANINDA İKLİMLENDİRME SİSTEMİ YENİLENDİ
- 13“DEVLETİN DİREĞİ MEMURDUR, EMEĞİMİZİ HEDEF ALANLAR HADDİNİ BİLSİN”
- 1429 BİN 797 İŞARETLEME UYGULAMASI YAPILDI
- 15BATSO'DA ADAY SAYISI ARTIYOR




Henüz Yorum yok