Batman’da "Kitap Kafe" açıldı
Batman’da Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle yürütülen "Okumak Özgürlüğe Kanat Çırpmaktır" projesi kapsamında kütüphane ve okuma salonundan oluşturulan "Kitap Kafe" açılışı gerçekleştirildi.
Batman İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) tarafından organize edilen projenin açılış programına, Vali Yardımcısı Mekan Çeviren, bazı kurum müdürleri, STK temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Projenin açılışını gerçekleştiren Vali Yardımcısı Mekan Çeviren, projede emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
"Donanımlı, üreten bilinçli gençlik yetiştirmek istiyoruz"
Projenin hayırlara vesile olmasını dileyen Çeviren, "Valiliğimizin yürüttüğü 'Batman Her Yerde Okuyor' projemiz kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığımız, sivil toplum örgütlerimizle ortaklaşa projeler yürütüyoruz. 'Kitap Kafe' projemiz bunlardan bir tanesi. Amacımız; gençlerimizi iyiye, doğruya, güzele yönlendirmektir. Gençlerimizi iyiye, doğruya, güzele yönlendirmenin de kitap okumayla gerçekleştiğine inanıyoruz. Her kitap bir bilgi hazinesidir. Okyanuslara açılan penceredir. Bu kapsamda milli, manevi değerlerine bağlı donanımlı, üreten bilinçli gençlik yetiştirmek istiyoruz." dedi.
"Kitap Kafe" projesiyle ilgili bilgi veren Proje Koordinatörü Hayrettin Tutuş, projenin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen bir proje olduğunu söyledi.
Projeyle oluşturulan kütüphanede 3 bin kitap bulunduracaklarını ifade eden Tutuş, "Bu kitaplar; psikoloji, edebiyat, şiir, dünya klasikleri, Türk klasikleri gibi tüm türlerden olacak. Biz gençlerimizi sokaktan, internet kafeden, kıraathaneden çekip, onları kitap kafemize getirip kitaplardan yararlanmalarını istiyoruz." diye konuştu.
"Gençlere verilecek ikramlar ücretsiz olacak"
'Kitap Kafe'de çeşitli kurslar da düzenleyeceklerini vurgulayan Tutuş, projenin 8 ay süreceğini belirtti.
Tutuş, son olarak şunları kaydetti: "Bu kurslardan ücretsiz olarak gençlerimiz yaralanabilecek. Bu kurslardan bazıları karikatür çizimi, yağlı boya yapımı, sinema ve film kritikleri yapacağız. Yine okuma günlerimiz, yazar-okur buluşmalarımız olacak. Biz bu hizmeti verirken gençlerimiz burada otururken, gençlerimize çay, kahve, kurabiye ikramları vereceğiz ve bundan herhangi bir ücret almayacağız."
'Kitap Kafe' projesinin açılmasının kendilerini sevindirdiğini dile getiren öğrenciler de kentte bu tür projelerin yaygınlaştırılması gerektiğini belirttiler.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Mavi-Yeşil Batman Projesi’nin ikinci etabı için çalışmalar başladı
- 02Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Batman’a geliyor
- 03“YENİLENME VE TAZELENME SÜRECİ DEVAM EDİYOR”
- 04KASIM’DA 63 BİN YOLCU UÇTU
- 05BAŞKAN DİREK, “BİZ EKMEĞİMİZİ BÜYÜTMENİN DERDİNDEYİZ”
- 06DİKA ARALIK AYI YÖNETİM KURULU TOPLANTISI ŞIRNAK’TA YAPILDI
- 07“Küçük Sanayi Siteleri kuracağız”
- 08SAĞLIK EMEKÇİLERİNDEN “TÜKENİYORUZ” AÇIKLAMASI
- 09ARANAN ŞAHISLARA YÖNELİK OPERASYONLARDA 17 KİŞİ YAKALANDI
- 10AK PARTİ BEŞİRİ TEŞKİLATINDA TOPLU İSTİFA
- 11BESO’DAN ESNAFA İNDİRİM ANLAŞMASI
- 12“Asgari ücrette devlet payı şart”
- 13GENÇ YETENEK RESUL AKAY, FENERBAHÇE’DE
- 14Batman’da uyuşturucu operasyonu: 56 kilo esrar ele geçirildi, 3 şüpheli tutuklandı
- 15“EN GÜVENLİ YATIRIM LİMANI ALTIN”




Henüz Yorum yok