
Batman’da onlarca okula sertifika verildi
Batman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ildeki okullara onlarca okula “Okullarda Obezite ile Mücadele Yeterli ve Düzenli Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması” kapsamında ‘Beslenme Dostu Okul’ sertifikası verildi.
Sertifika almaya hak kazanan okullara sertifikaları düzenlenen bir törenle verildi. Törende, İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Osman Sünger, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve okul yöneticileri hazır bulundu.
Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Osman Sünger, “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’nın ‘Okullarda Obezite ile Mücadele Yeterli ve Düzenli Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması’ kapsamında, ‘Beslenme Dostu Okul Projesi’ ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması, yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir. Bu kapsamda 2016-2017 eğitim-öğretim yılında 17 okul, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında ise 50 okul ‘Beslenme Dostu Okul Sertifikası’ almaya hak kazanmıştır.” dedi.
Açıklamanın devamında Sünger, “2017-2018 eğitim-öğretim dönemi sonu itibariyle ilimizde kantin ve yemekhanesi bulunan okullarımızın yüzde 50’sine bu uygulamanın hayata geçirilmesi hedeflenmekte olup, bu konuda çalışmalarımız devam edecektir.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01“Batman’da doğa için umut büyüyor”
- 02Türkiye’nin Gençlik Çalıştayı Hasankeyf’te Başladı
- 03DEVA'DAN İŞE ALIMLARDA ŞEFAFLIK VE AMATEM TALEBİ
- 04Başkan Çiftçi’den TEKSİAD’a Ziyaret
- 05“KAPI KULU DEĞİL, EMEKÇİYİZ”
- 06ENGELLİ ARAÇLARINA ÜCRETSİZ BAKIM
- 07ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANI ÜRKEMEZ’İ KABUL ETTİ
- 083 MAHALLENİN İÇME SUYU HATTI YENİLENDİ
- 09BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN UYUŞTURUCU OLAYINA TEPKİ
- 10YAZ KONSERLERİ PETROLKENT’TE DEVAM ETTİ
- 11SANAYİCİLERİN ARSA TALEPLERİ MASAYA YATIRILDI
- 12Petrolspor Futbol Takımı Elemeleri Coşkulu Geçti
- 133 YENİ KÖRÜKLÜ OTOBÜS HİZMETE BAŞLADI
- 14PERPIRA KÖPRÜSÜ MECLİS GÜNDEMİNDE
- 15KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
Henüz Yorum yok