
Coğrafi işaretler toplantısı BATSO'da yapıldı
Yerel kalkınmanın sağlanması, ürünün özgünlüğünün korunması, üretim yapan çiftçi ve üretim ve pazarlama zincirinde yer alan aktörlerin gelirlerinin artması amacıyla yapılan TRC3 Coğrafi İşaretler Proje Toplantısı Batman Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BATSO) gerçekleştirildi.
Kendine has yapısıyla Sason ilçesiyle özdeşleşmiş Sason çileğinin coğrafi işaret olarak kabul edilmesi için BATSO, Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuru sahipliği yaptı. DİKA, İl ve İlçe Gıda ve Tarım Müdürlükleri, Batman Ticaret Borsası, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Batman Üniversitesi ve Belediye temsilcilerinin de katıldığı toplantıda, projenin ilerleme süreci ve durumu hakkında konuşuldu.
DİKA temsilcisi Murat Erçin, projenin genel durumu hakkında bilgi verdi ve projenin olumlu sonuçlanması durumunda bölge için yararlı olacağını belirtti.
Yapılan toplantı sonrası konu hakkında bilgi veren Batman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Şeyhmus İşcan, "Coğrafi işaretleri, ilimizin tanıtımı için önemsiyoruz. Sason ilçemizle özdeşleşen Sason çileğinin coğrafi işaretini alarak iç ve dış piyasaya yayılmasında, bunun da ilimizin hem tanıtımı açısından hem de kalkınması açısında katkıları olacaktır. Sason çileğininki bir başlangıçtır ve bölgemizle özdeşleşmiş diğer ürünlerin de coğrafi işaretlerinin alınmasına yol açacağına inanıyoruz. Coğrafi işaret sadece bir ticaret kapısı açmıyor, aynı zamanda ürüne ve emeğe de saygı anlamı taşıyor." dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01“Batman’da doğa için umut büyüyor”
- 02Türkiye’nin Gençlik Çalıştayı Hasankeyf’te Başladı
- 03DEVA'DAN İŞE ALIMLARDA ŞEFAFLIK VE AMATEM TALEBİ
- 04Başkan Çiftçi’den TEKSİAD’a Ziyaret
- 05“KAPI KULU DEĞİL, EMEKÇİYİZ”
- 06ENGELLİ ARAÇLARINA ÜCRETSİZ BAKIM
- 07ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANI ÜRKEMEZ’İ KABUL ETTİ
- 083 MAHALLENİN İÇME SUYU HATTI YENİLENDİ
- 09BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN UYUŞTURUCU OLAYINA TEPKİ
- 10YAZ KONSERLERİ PETROLKENT’TE DEVAM ETTİ
- 11SANAYİCİLERİN ARSA TALEPLERİ MASAYA YATIRILDI
- 12Petrolspor Futbol Takımı Elemeleri Coşkulu Geçti
- 133 YENİ KÖRÜKLÜ OTOBÜS HİZMETE BAŞLADI
- 14PERPIRA KÖPRÜSÜ MECLİS GÜNDEMİNDE
- 15KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
Henüz Yorum yok