"Peygamberimiz en güzel örnekti"
"Peygamberimiz en güzel örnekti"
Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Peygamberimiz ve Aile’ konulu konferansta konuşan Vali Şahin, Hz. peygamberin (S:A.V) en güzel örnek olduğunu söyledi.
ALBAYRAK, KONFERANS VERDİ
Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen ve Batman İl Müftülüğünce icra edilen Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri programına Vali Hulusi Şahin'in yanı sıra, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, AK Parti Batman İl Başkanı Abdullah Akif Gür, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, İl Müftüsü Turgut Erhan, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Genel Meclis Başkanı A. Vahap Akbaş, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Din görevlileri, STK temsilcileri, kurum müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Batman Valisi Hulusi Şahin yaptığı konuşma da şu ifadelere yer verdi.
Şahin “Peygamberimiz (S.A.V.) en güzel örnekti. Şimdi adama sormak lazım, Hz. peygamberi kadar örnek aldın? Peygamberimizin bir aile hayatı vardı, eşlerine ve çocuklarına örnek bir davranışı vardı. Siz ona ne kadar benzediniz veya benziyorsunuz, şimdi bunu sormak lazım. Daha iyi insan olmak, daha iyi Müslüman olmak Hz Peygamberi (S.A.V.) daha iyi rehber edinerek olur. Bunu kendimize rehber edinirsek sadece iyi bir insan olarak kalmayız, çevremize de faydamız olur. Her şeyi ile oluşan o aile ve onlardan oluşan toplum da asrısaadete benzeyen bir hal alır; her halde bugünkü halimize benzemez” dedi.
Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, “Muhammed Mustafa efendimizin ailesi birbirine güvenirdi. Hz. Hatice’nin sadakati, Peygambere (S.A.V.) bağlılığı irtibatı bizim ailede de yer edebiliyor mu? Onun ailesinde istişare hakimdi” diye konuştu. Şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdiminden sonra program son buldu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 02“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 03Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 04Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 05Aranan 23 şahıs yakalandı
- 06UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 07Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 08Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 09Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 10GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 11Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 12BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 13BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 14ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 15TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ




Henüz Yorum yok