
Ramazanda köylülerin meşe yaprağı mesaisi
Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı köylerde oturanlar evde besledikleri hayvanları için dağlardan topladıkları meşe yaprakları mesaisi Ramazanda da devam ederken kendilerini zorladığını söylediler.
Havanın sıcak olmasından dolayı serin saatlerde çalışan Gercüş'e (Gercews) bağlı Çiçekli (Şiferê) köyü ve Gönüllü (Derdile) köyü çiftçileri, Ramazanda yoğun bir meşe yaprağı mesaisi yapıyor.
Ramazan'ın birinci gününden bu yana sabah ve ikindi namazı sonrası serin saatlere işlerini yaptıklarını belirten Çiçekli köyü çiftçilerden Abdurrahman Kaya, bu seneki Ramazanın önceki senelere göre daha serin olduğunu ancak oruçluyken serin bile olsa yaptıkları işten dolayı zorlandıklarını söyledi.
Kaya, “Hayvanlarımız evde açtır onlar için meşe yapraklarını topluyoruz. Meşe yapraklarını toplamaya akşama doğru gidiyoruz. Getirdiğimiz meşe yaprakları sonraki günün akşamına yetiyor. Hayatımız böyle, bu işi yapmak zorundayız. Köylü olarak hayvancılık ve tarımla uğraşıyoruz. İkindi namazından sonra bir cüz Kur’an-ı Kerimi okuduktan sonra iş için çıkıyorum. Elhamdülillah Ramazanımız serin ve güzeldir. Allah-u Teâlâ bu serinlikle rahmet ve şefkatini gösteriyor. Her gün hayvanlarım için bir yük meşe yapraklarını götürüyorum.” dedi.
Gönüllü köyü sakinlerinden Mahsum Kavak da “Her zaman yaptığımız işi Ramazan ayında da devan edip hayvanlarımıza meşe yapraklarını getiriyoruz. Yaptığım iş bana göre zor değil her gün meşe yapraklarını toplamaya gidiyoruz. Hava güzeldir zorlanmıyorum. Bu işi yaparken rahatlıkla Ramazanım orucumu da tutuyorum.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01VALİ CANALP "HARBİ ÇEVRECİ LAZIM"
- 02TEKNOKENT YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
- 03MİLLETVEKİLİ ODUNCU'DAN BELEDİYE PROJESİNE SERT ELEŞTİRİ
- 046 BİN 760 AİLE ÜCRETSİZ EKMEĞE KAVUŞUYOR
- 05CHP’Lİ TANRIKULU BATSO’YU ZİYARET ETTİ
- 06ŞAAB VADİSİ YOLU ASFALTLANDI
- 07OKULLARDA GENEL TEMİZLİK ÇALIŞMALARI YAPILIYOR
- 08KAÇAK YAPILARA GEÇİT YOK
- 09BATMAN’DA DÜNYA BARIŞ GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ
- 10EKMEN’DEN PETROLSPOR YÖNETİMİNE ZİYARET
- 11AK PARTİ’DEN HAFTALIK YÖNETİM TOPLANTISI
- 12BESO’DAN UMRE ZİYARETİ İÇİN ANLAŞMA
- 13GENÇLİKTEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE SICAK KARŞILAMA
- 14ÇAKAN “HUKUK DEVLETİ BAĞIMSIZ YARGIYLA MÜMKÜN”
- 15EKMEN BATMAN’DA TEMASLARDA BULUNDU
Henüz Yorum yok