"Sağlıkta şiddete yönelik kalıcı ve etkin tedbirler alınmalı"
Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, yazılı açıklama yaparak, Batman Bölge Devlet Hastanesinde görev yapan 5 hemşire ile güvenlik personelinin, hasta yakınları tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğramasına tepi gösterdi. Yalçın, bir an önce sağlıkta şiddete yönelik kalıcı ve etkin tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.
Sağlık çalışanlarının ağır iş yükü ve çalışma koşullarının yanı sıra sağlık hizmeti sunumunda birçok kez şiddetle karşı karşıya kaldığını belirten Yalçın, sözlü, psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarının, çalışma koşullarından kaynaklanan sorunların yanı sıra her an şiddete maruz kalma korkusuyla tükenmişlik sendromu yaşadıklarını kaydetti.
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu vurgulayan Yalçın, "Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin, aslında topluma karşı yapılmış utanç verici bir eylem olduğunun bilinmesi gerekiyor. Her türlü zorluğa rağmen görevini en iyi şekilde yapma gayretinde olan sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin izahı mümkün değildir. Sağlık çalışanlarının vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunarken şiddetle karşı karşıya kalmaları ve bunun engellenememesi büyük bir sorundur. Sağlıkta şiddetin engellenmesi adına şiddete sıfır tolerans mücadelesinin, değerli halkımız ve yetkili kamu otoriteleri tarafından desteklenmesi çok önemlidir." dedi.
"Sağlık çalışanlarımızın şiddete uğramasını asla kabul etmiyoruz"
Hiçbir gerekçenin sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin mazereti olamayacağını aktaran Yalçın şunları söyledi: "Sağlık çalışanlarımızın şiddete uğramasını asla kabul etmiyor ve bu tür olaylara karşı her koşulda sağlık çalışanlarımızın yanında olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm yetkililere sesleniyoruz; sağlık çalışanlarının canını yakan, görevini yapmaktan alıkoyan, evine sağ salim dönememe korkusu yaşayan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddetin önüne geçecek, bu tür olayların olmasını engelleyecek kalıcı ve etkin tedbirlerin bir an önce hayata geçirilmesini ve mevcut hukuki düzenlemelerin etkin bir şekilde uygulanmasını istiyoruz."
"Şiddet olayı son bulmalı"
Bölge Devlet Hastanesinde; ameliyathane, kan alma, ortopedi servislerinde görev yapan sağlık çalışanları ile yataklı servis önünde görev yapan güvenlik görevlisine yapılan sözlü ve fiziksel saldırıları kınadıklarını dile getiren Yalçın, bu tür şiddet olayların artık son bulmasını istediklerini belirtti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 02“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 03Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 04Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 05Aranan 23 şahıs yakalandı
- 06UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 07Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 08Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 09Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 10GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 11Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 12BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 13BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 14ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 15TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ




Henüz Yorum yok