
"Tehlike oluşturan yapılar tespit edilip bir an önce yıkılmalıdır"
Batman'ın Kozluk (Hazo) ilçesi Tepecik Mahallesi'nde alt katı ahır olarak kullanılan 2 katlı evde 19 Kasım 2017 tarihinde meydana gelen göçükte bir kişi hayatını kaybetmiş, 6 kişi de yaralanmıştı.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Kozluk İlçe Başkan Yardımcısı Mustfa Tufan, bu türden ölümlü göçük facialarının bir daha yaşanmaması için tehlike oluşturan yapıların tespit edilip, bir an önce yıkılmaları gerektiğini söyledi.
Tufan, "Bu olay, genelde Türkiye'de, özelde ise ilçe merkezimizde bu türden yıkılmayla karşı karşıya kalan binalarda yaşayan ailelerimizi gündeme getirme ihtiyacını doğurdu. Bu aileler, imkânları olmadıkları için bu tür yapılarda kalmak zorundadırlar. Bu konunun yetkililerce dikkate alınmasını istiyoruz. Bu türden yapılarda kalan vatandaşlarımızın daha insani yaşam alanlarında kalması onların da en doğal haklarıdır. Bununla ilgili yetkililerin gerekli girişimlerde bulunması gerektiğine inanıyoruz. TOKİ benzeri çalışmalar yapılarak, bunların ihtiyaçlarının karşılanacağı evler ve konutlar oluşturulmalıdır." dedi.
"Yıkılmayla karşı karşıya olan binaların risk oluşturduğunu biliyoruz"
Çökme tehlikesi bulunan yapıların ciddi sorun teşkil ettiğini dile getiren Tufan, sözlerine şöyle devam etti: "Terk edilmiş, yıkılmayla karşı karşıya olan binaların ciddi manada risk oluşturduğunu biliyoruz. Biz, HÜDA PAR ilçe teşkilatı olarak bu tür yerlerde incelemelerde bulunduk. Bu yerlerin esrar ve benzeri uyuşturucu maddeleri kullananlar için birer barınma alanı olduğuna müşahede ettik. Gençlerimiz bir hiç uğruna bu virane yapılarda ahlaksızlığa sevk edilmektedirler. Ayrıca, bu binaların halkın geçiş güzergâhları üzerinde olduğunu, öğrencilerin geçiş yolu üzerinde olduğunu ve en ufak bir sarsıntıda veyahut kışın kar, yağmur benzeri yağış neticesinde yıkılabileceğini gördük."
"Bu yapıların acilen yıkılması gerektiğine kanaat getiriyoruz"
Söz konusu sorunları yetkililere defalarca ilettiklerini sözlerine ekleyen Tufan, "Bu yapıların acilen yıkılması gerektiğine kanaat getiriyoruz ve yetkilileri de bu manada göreve davet ediyoruz. Sonuç olarak, bu türden ölümlü göçük facialarının yaşanmaması için tehlike arz eden bu türden binaların ve yapıların acilen yıkılması gerekmektedir. Tehlike oluşturan yapılar bir an önce tespit edilip yıkılmalıdır." şeklinde konuştu
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01“5 İlçede 5 Konser” Etkinliği Beşiri’de Devam Ediyor
- 02BATMAN'DA KIRTASİYE DENETİMİ YAPILDI: VATANDAŞIN YANINDAYIZ
- 03DEM Parti İl Eş Başkanlarından Vali Canalp’e tepki
- 04VALİ CANALP: AĞAÇLAR KESİLMEDİ KÖKÜYLE NAKLEDİLDİ
- 05ŞANSİ, İL GENEL MECLİS ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ
- 06Batman Belediyesi’nden taziye evlerine büyük destek
- 07Ramanlı, Irak Kürdistan Bölgesi’nde bir dizi temasta bulundu
- 08ARICILARA BUHARLAŞTIRMA CİHAZI DESTEĞİ
- 09EKMEN’DEN BALIK ÖLÜMLERİ İÇİN SORU ÖNERGESİ
- 10Turist Kafileleri Mor Kuryakos Manastırına akın etti
- 11“BATMAN İÇİN TIP FAKÜLTESİ İHTİYAÇTIR”
- 12116 TON ATIK LASTİK GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILDI
- 13BESOB BAŞKANI KAPLAN "VERGİ VE SGK BORÇLARI YAPILANDIRMALI"
- 14VALİ CANALP "HARBİ ÇEVRECİ LAZIM"
- 15TEKNOKENT YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
Henüz Yorum yok