“BU BİR TASARRUF DEĞİL, EMEK SÖMÜRÜSÜDÜR”
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, ücretli öğretmenlerin yaşadığı ekonomik ve sosyal adaletsizliklere dikkat çekerek Milli Eğitim Bakanlığı’nı hukuka, eşitliğe ve vicdana davet etti.
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz yaptığı açıklamada, ülkede yıllardır görmezden gelinen bir gerçeğin altını çizerek “Ücretli öğretmenler, kadrolu öğretmenlerle aynı işi yapıyor ama aynı hakka sahip değiller. Bu adaletsizliğin adı ‘tasarruf’ değil, açıkça emek sömürüsüdür” dedi.
“EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET ÇAĞRISI”
İl Başkanı Şehmus Yılmaz, Türkiye’nin dört bir yanında binlerce ücretli öğretmenin geçim sıkıntısı içinde görev yaptığını belirterek “Bir öğretmenin emeği, statüsüne göre değer görmemelidir. Aynı sınıfta, aynı müfredatı işleyen iki öğretmenden biri geçimini zor sağlarken diğeri güvenceli bir yaşam sürüyorsa, burada eğitimde adaletten söz edilemez” dedi.
“EĞİTİMDE EŞİTSİZLİK, GELECEĞE ZARAR VERİYOR”
İl Başkanı Yılmaz, ücretli öğretmenlerin düşük ücretler, sigorta eksiklikleri ve iş güvencesi olmadan çalıştırılmasının yalnızca öğretmenleri değil, eğitim sisteminin bütününü zedelediğini vurgulayarak “Öğretmen, öğrencinin ufkunu açan kişidir. Ancak yoksulluk sınırının altında bir ücretle çalışan bir öğretmenden geleceği şekillendirmesini beklemek adil değildir. Eğitimde kalite, öğretmenin refahıyla doğru orantılıdır” dedi.
“MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NA AÇIK ÇAĞRI”
DEVA Partisi Batman İl Başkanı, hükümete ve Milli Eğitim Bakanlığı’na seslenerek, ücretli öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini belirterek “Artık bu eşitsizliğe son verilmelidir. Tüm öğretmenler aynı haklardan yararlanmalı, aynı statüde değerlendirilmeli ve kadrolu hale getirilmelidir. Bu ülkenin geleceği için öğretmenlerin emeğine sahip çıkmak zorundayız” ifadelerini kullandı.
“EMEK, EN KUTSAL DEĞERDİR”
Şehmus Yılmaz açıklamasını “Eğitimde adalet sağlanmadan, toplumsal adalet de sağlanamaz. Ücretli öğretmenler bu ülkenin sessiz kahramanlarıdır. Onların sesi olmak, geleceğimizin sesi olmaktır” ifadeleriyle tamamladı.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01İŞ DÜNYASI İLE GÜÇ BİRLİĞİ
- 02BATMAN PETROL GAZETESİ 23 YAŞINDA
- 03NASIROĞLU’NDAN ENGELLİ AKTİF YAŞAM MERKEZİ’NE ZİYARET
- 04İL BAŞKANI ÇETİN “BEN DEĞİL BİZ ANLAYIŞIYLA SAHADAYIZ”
- 05VALİ CANALP, SASON’DA VATANDAŞLARLA İFTAR YAPTI
- 06GERGERLİ, BAŞKAN DEMİR’İ ZİYARET ETTİ
- 07SASON’DA ‘YAŞAYAN KÜTÜPHANE’ HİZMETE AÇILDI
- 08BAYRAM ÖNCESİ GIDA DENETİMLERİ ARTIRILDI
- 09İL BAŞKANI ÇETİN’DEN KADINLARA ANLAMLI ZİYARET
- 1027 YILLIK FİRAR JASAT TAKİBİYLE SONA ERDİ
- 11AMATEM’İN ÇİVİ ÇAKMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 12“HEP BİRLİKTE ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR”
- 13BİR KALP BİN UMUT DERNEĞİ’NDEN 400 KİŞİLİK İFTAR PROGRAMI
- 14Batman’da Doğayla Buluşan Gönüllü Topluluk: BATMAN Hiking Club
- 15VALİ CANALP, YETİM ÇOCUKLARLA İFTARDA BULUŞTU




Henüz Yorum yok